Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Hol a legjobb a gazdasági...

Hol a legjobb a gazdasági oktatás színvonala? ELTE, BGE, BME?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy sokak szerint a Corvinus a legjobb, de most a többi érdekelne.

2021. febr. 13. 02:45
A kérdező szavazást indított:
ELTE
BGE
BME
38 szavazat
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
26%
A Corvinus a legjobb tényleg ha tetszik ha nem.
2021. febr. 13. 07:47
 2/12 anonim ***** válasza:
77%

tök mindegy, nem a képzés színvonala számít sehol, hanem a név

én eltére mennék pl. ha ezekből választhatnék, szerintem az a legrangosabb egyetem mo.-n

2021. febr. 13. 08:51
 3/12 anonim ***** válasza:
80%

Szerintem teljesen egyenértékű a három egyetem, én nem név alapján közelíteném meg, mivel az ELTEnek nem a gazdasági kar miatt van neve, és a BMEnek sem a GTK miatt, a BGE meg új konstrukció, sokan még eltérő főiskolaként emlékeznek a karokra.

Én aszerint választanék, hogy mit szeretnék tanulni, mi érdekel legjobban.

Ha közgazdasági elméletet szeretnék tanulni, és közgazdász szeretnék lenni, akkor ELTE. Ha data science-t, akkor is.

Ha konkrétan a külkereskedelem érdekel, és a külkereskedelmi ügyletek, akkor BGE külker, vagy ha pénzügy számvitel, akkor BGE pszk.

Ha marketing érdekel, vagy a gaz. management, akkor pedig a BME.

2021. febr. 13. 13:17
 4/12 anonim ***** válasza:
87%
ELTE,en a helyedben mindenkeppen ezt valasztanam:)
2021. febr. 13. 13:21
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

A 3-nak teljesen igaza van

Amúgy kérdező, pontosan milyen szakra gondolsz?

2021. febr. 14. 21:18
 6/12 anonim ***** válasza:
44%

Ha presztizs es nev alapjan dontesz akkor ELTE,egyertelmu,szorosan a Corvinus mogott van minden listan es rangsorban,a legjobb pontszamokat elero hallagatok a BCE-ELTE paros valamelyikre mennek,azok kozul akik gazdasgi szakot szeretnenek tanulni.A ponthatarok is joval magasabbak az ELTEN(tudom ebbol sok infot nem lehet levonni,abbol viszont mar nagyon is sokat le lehet szurni,hogy az atlagpontok a BCE-vel egyetemben messze 400pont folott van,ami azert mar egy eleg eros statisztikai iranymutato;igy a hallgatoi kozeg is minosegi.)

Szaz szonak is egy a vege,egyertelmuen az ELTET javaslom

2021. febr. 15. 00:10
 7/12 A kérdező kommentje:
Főleg a gazdálkodási és menedzsment illetve a pénzügy és számvitel érdekel. Szerencsére még 11-es vagyok így van még időm választani, csak már foglalkoztat a kérdés, hogy hova is menjek tovább. A Corvinus az új rendszere miatt nem igazán vonz, ezért érdeklődöm a többi egyetem után.
2021. febr. 15. 21:02
 8/12 anonim ***** válasza:

Az nagyon jó, hogy már most ezt tervezed. A mai eszemmel és tapasztalatommal azt javaslom, regisztrál LinkedIn-re, és írj rá találomra pár emberre, akinél látod, hogy az adott képzésen tanul, vagy tanult, és kérdezz tőlük.

Az emberek nagyon szeretnek magukról beszélni, és a legtöbben büszkék arra, amit tanultak, meglepődnél hogy milyen sokan segítőkészen visszaírnának (szerintem mindenki).

2021. febr. 15. 21:12
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem gazdálkodási és menedzsment ELTE/CORVINUS ennél a szaknál inkább az egyetem neve számít szerintem.

Pénzügy és számvitel meg BGE PSZK, úgy alapból a karnak is ez a neve.

Én is BGE PSZK-ra járok, de nem Pénzügy és számvitel szakra és rengeteg számviteles szabadon választható tantárgy van. Szóval ha ez érdekelne akkor itt lenne érdemes. (de ez csak az én logikám alapján)

2021. febr. 15. 22:31
 10/12 anonim ***** válasza:
80%
Én BME-re szavazok. ( mondjuk igaz, sok tanár átment az ELTE-re pár éve, akik előtte az ország legjobb gazdasági karává tették a BME-GTK-t) de így sem rossz a BME egyáltalán, sőt...
2021. febr. 19. 22:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!