Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Továbbtanulás előtti bizonytal...

Továbbtanulás előtti bizonytalanság?

Figyelt kérdés
2 hét van a felsőoktatási jelentkezések beadásáig. Dilemmáztok még a részleteken? Szakon? Sorrenden? Egyetemen? Városon? 11. vagy 10. osztályos korotokhoz képest változott az elképzelésetek, hogy milyen szakon/irányban akartok tanulni?

2021. jan. 31. 18:29
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én nekem pár napja állt össze teljesen a fejemben a kép. Most már tudok mindent! :)

Utolsó kérdésedre a válasz:Igen.

10.-ben, 11.-ben még rendőr akartam lenni, azonban most így megváltozott azóta a véleményem és követem gyerekkori álmaimat, osztatlan töri-föci tanárira adom be a jelentkezésemet. Sztem elég nagyot váltottam. :P :)

2021. jan. 31. 18:51
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Érettségi után nem vettek fel egy áhított szakra majd utána 1 évvel egy teljesen más irányú alapképzést végeztem mert akkor már abban láttam a jövőmet. Közben rájöttem hogy nem azt akarom igazán. Elvégeztem a sulit, 4-es, 5-ös voltam de nem dolgoztam a szakmában soha. Most jó pár évvel később adódott úgy a lehetőség, hogy jelentkezzek oda amit igazán szeretnék. Felnőtt fejjel jöttem rá a dolgokra. Igen, van ilyen is. Szóval átérzem a bizonytalanságot. Sok sikert kívánok! Kívánom hogy találjátok meg a helyeteket. :)
2021. jan. 31. 19:26
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Figyelj, hirtelen felindulásból szerintem ne változtass a döntéseden. Ha eddig sziklaszilárdan volt benned egy elképzelés, akkor ne hagyd, hogy külső erők hatására megváltozzon a hited. Ha te magad gondolod úgy, hogy nem megfelelő a szak a számodra, akkor azt fejtsd meg, hogy miért gondolod így és járj utána, hogy miket tudsz tenni a probléma megoldásának érdekében.

Egyébként 6 helyet lehet megjelölni, szóval ajánlatos minden tervedet, A és B szakot és esetleg C szakot is megjelölni, mindent, ami komolyabban felvetődött benned az elmúlt 1 év során. Később a sorrenden pedig tudsz változtatni.

Ha valamelyik szakot homály fedi számodra, akkor esetleg nézz meg neten órarendeket vagy legalább tanterveket, hogy milyen tantárgyakat tanulnál és utána a tantárgyakra is rá tudsz keresni, hogy mi mit takar.

2021. jan. 31. 19:30
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Megvannak az egyetemek, a szakok. Beírok mindent, ami szobajön (4 szak, de az egyiket 2 városban is megjelölöm).

Megvan az álom szak is az álom egyetemen, de ha nem sikerül esetleg összeszednem azt a kb.440 pontot, ami oda kell, akkor van tartalék bőven. Az azok közötti sorrendet nem tudom még, majd ha kell, júliusban sorrendet modosítok.

Ugyanide készülök kb. kilencedikes korom pta, mármint az "álomszakom" nem változott.

2021. jan. 31. 19:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!