Antropológia egyetemi diplomával milyen munkalehetőség van?
Esetleg rendőrség?
Mi volt eredetileg az elképzelés e szakkal kapcsolatban, vagy nem is tájékozódtál?
Nagyon klassz szak, irigyellek! Igaz, az én PhD-m gyakorlatilag egy antropológiai PhD (tartalmilag), de utólag jó lett volna ilyen alapképzésre járni.
Ha nem teszel semmi extrát, valóban van egy jó hobbid. Ha teszel valami extrát a sikerért, szupersztár lehetsz.
Csináld azt, amit én. Én egy hasonló diploma után elvégeztem egy marketing szakot, és ezzel csináltam karriert. Jelenleg Európa egyik legnagyobb multijánál vagyok stratéga. Nem tudom, hogy az a meglepőbb-e, hogy egy kelet-európai bölcsész srác tologat milliárdokat egy DAX vállalatnál – vagy hogy volt egy kolléganőm nálunk a stratégiai osztályon, akinek CSAK antropológia diplomája volt, és azzal volt stratéga! Jelenleg marketing igazgató máshol.
Na de vissza az antropológiához. Az emberi viselkedés megértése korunk egyik legfontosabb tudománya. Mikroszinten a pszichológia, makroszinten a szociológia és antropológia. Nagyon értékes ez a tudás.
Konkrétan karrerben pedig:
- vagy vegyél fel mellé egy szociológiát, tanulj meg R-ben programozni és szakosodj piackutatásra vagy adattudományra (ha jó vagy matekból)
- vagy vegyél fel mellé egy kereskedelem és marketinget szombati levelezőn, ha nincs pénzed akár diákhitelből, és végezd el!! Atom ütős kombó.
Ne hallgass a büfészakozókra. A normális gazdaságokban (például Németországban) értékelik a tudást, csak itthon a magyar ugaron akar mindenki gazdálkodás és menedzsmentre járni.
Hagyjuk a személyeskedős vonalat, utolsó. Látom, (megint) mire akarsz kilyukadni, de rossz vágányon haladsz. Koncentráljunk a témára.
A BWL/gazdmen nem “nyerő”. Ami manapság “nyerő”, az a computer science, matematika, adattudomány, mesterséges intelligencia, mérnöki tudományok. Másfelől pedig a humán ismeretek, mint fentebb írtam. Ez a nyerő. A BWL/bármilyen gazdasági szak ahhoz kell, hogy a gazdasági és céges alapfogalmakkal tisztában legyen, megtanuljon prezentálni stb. Ezért javasoltam a Kérdezőnek azt, hogy végezzen el egy gazdasági szakot. Nem beszélek össze-vissza, nem szokásom.
Én meg ajánlanám, hogy olvasd vissza, miket írtál. Nem akarok személyeskedni, de van némi ellentmondás az általad leírtak között, erre próbáltam reagálni, sikertelenül.
A véleményemet továbbra is fenntartom, minden jót kívánok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!