Corvinusos mesterre, akiket felvettek ti nem érzitek már túlzottan is nehéznek az egész folyamatot?
Nos, egy kicsit sok ismeretlenes az egyenlet, ezért nehéz is válaszolni.
Máshonnan is várnak jelentkezőket. Ez rendben van.
Hogy egy adott mesterszakra milyen alapszakokkal mehetsz a törvény határozza meg. Van amivel minden további nélkül mehetsz, van amivel viszont teljesíteni kell plusz tárgyakat.
De ezen belül sok-sok eltérés lehet még gyakorlati oldalról.
Nyilván a tudásszint más annak aki X szakon tanult meg aki Y szakon.
És hatalmas különbségek vannak a különböző egyetemek, főiskolák között a gazdasági képzésekben. Hiába állítják sokan, hogy nem.
Milyen alapszakon és hol végeztél? És milyen mesterre mennél most?
A mesterszakot sem nevezted meg pedig nagyon-nagyon nem mindegy.
Ha az alapszak sem kifejezetten passzol a leendő mesterszakhoz és ráadásul még az egyetem, főiskola is gyenge volt ahol végeztél, akkor, bár a törvény engedi, de nehéz helyzetben leszel.
Ha nem is írnak elő különbözeti tárgyakat (nem pofára megy, előre lehet tudni, hogy a végzettségeddel kell vagy nem), akkor is a te dolgod, hogy a hiányzó tudást valahogy megszerezd.
Tényleg komplikált kicsit mert itt még nem is a személyes képességekről van szó, meg hogy az alapszakon mennyire jól sajátítottad el a tudást, nem rólad van szó, hanem az egész szisztémáról.
Amit írtam, hogy nehéz helyzetben leszel, az egyrészt jelentheti, hogy a felvételin nem szerepelsz elég jól, de azt is, hogy miután felvettek kemény menet lesz teljesíteni az elvárásokat.
Bár én nem vagyok Corvinusos, de én is ugyanígy ereztem mint te. Pénzügy mestert néztem ki, de tudni kellene egy ezer oldalas könyvet a felvételihez, ami azert elég durva.
Egyébként nekem amióta magánosodott már nem olyan szimpi mint volt. Tény hogy az a legjobb közgáz egyetem es mivel nagy egyetem, biztos jó a diákélet, szervezetek stb, de hiába kap valaki corvinus ösztöndijat ha egy év mulva simán elveszik. Bár oda nagyrészt tehetősök járnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!