Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Melyik egyetemen ajánlanátok...

Melyik egyetemen ajánlanátok gazdálkodás tudományi képzéseket elsősorban? (Budapesten)

Figyelt kérdés
Főleg pénzügy és számvitel, gazdálkodás és menedzsment meg nemzetközi gazdálkodás közül.

2021. jan. 15. 23:23
1 2 3 4
 31/35 A kérdező kommentje:

Fájó lehet neked, hogy az emberek többsége teljesen haszontalannak tartja a véleményedet, de nincs összefüggés aközött, hogy gazdasági szakok iránt érdeklődtem és aközött a tény között, hogy a Corvinus sz*rabb helyen van a rangsorokban, mint a fent említett egyetemek. Ha nálad a tények figyelembe vétele már elfogultság az eléggé röhejes, az meg pláne, hogy a példák között direkt említettem többféle egyetemet (pl. ELTE, SOTE). Az előbbin bőven nem csak a jogász szak jelentős, utóbbin meg egyáltalán nincs is.

Nehéz lehet felfogni, hogy jogászokból és közgazdászokból is vannak kiemelkedőek és rossz képességűek is, pedig itt is így gondolták sokan. És nem kell úgy tenni mintha valaki rögtön topmenedzser, Ivy League szintet elérő valaki lenne mert elvégezte a Corvinust, mert rettentően szánalmas.

2022. jan. 17. 23:32
 32/35 anonim ***** válasza:
0%
Ha ennyire a listákra gerjedsz, akkor elmondanám, hogy az ELTE jogi szak a jogász szakos listákon rajta sincs, a Corvinus meg az economics és business kategóriákban is benne van évtizedek óta, igaz a helyezés ingadozó. Én nem mondtam egy szóval sem, hogy a Corvinus borostyánligás lenne, te jössz állandóan azzal, hogy az ELTE a 600. helyen van, és ezzel mennyire kiváltságosabb a Corvinusnál. :D
2022. jan. 17. 23:54
 33/35 anonim ***** válasza:

Itt már két eléggé eltérő dologról van szó.

A közgáz szakok közül több olyan is van, ami a diploma mellett útlevelet is jelent számos országba (ilyen az említett osztatlan gazdelemző, de a BPM is például). Ez másik liga, az ELTE-TTK és a BME releváns képzéseivel egy kategória.

Más a helyzet a GTK-val, az az, ami szerintem a jogász szakkal esik egy tekintet alá. Amit biztosítani tudnak, az az átlagosnál kicsit kényelmesebb, kicsit jobban fizető munkák, garancia semmi többre nincs, a határ meg természetesen a csillagos ég, nagyon be is jöhet velük az élet akár. Itt most nem ezen ment a vita, hanem hogy melyiket nehezebb elvégezni. Mivel már mindkettőn gyűjtöttem tapasztalatot, egyértelműen kijelenthetem, hogy az ÁJK már kezdetben is sokkal durvább terhelést jelent, mint a GTK, és ezzel nem állítok semmit arra vonatkozóan, hogy hol képeznek sikeresebb embereket, annyit állítok, hogy a jogot vitán felül nehezebb elvégezni.

2022. jan. 18. 01:19
 34/35 anonim ***** válasza:
60%

Na figyelj :DD akkor állítsunk már egy objektív és szubjektív rangsort, kezdve a legnehezebbel

Objektív: 1. alkalmazott közgazdász/pénzügy-matek elemző/jogász 2. GTK szakok kereskedelem marketing, gazdaság menedzsment, nemzetközi gazdálkodás, pénzügy-számvitel

Ha össznépileg nézzük akkor így van benne a köztudatban, hogy a jog és a gazdaság és matek elméleti szakok vannak a csúcson, még az orvosi velük egy szinten vagy talán a közvélemény (és saját szubjektív vélemény alapján) fenntebb helyezkedik el, legnehezebb szak és a legmegbecsültebb is.

Egy GTK-s szubjektív: 1. Én sz*rtam a spanyol viaszt a Corvinus gazdmen vagy kermark szakon, 2. minden más

És ahogy a kommentek között olvasom a döntő többség talán csak a te kivételeddel a szubjektív vélemények: 1. alkalmazott közgazdász és emellett a jog és ez teljesen szubjektív kinek mire van ráállva az agya, nem lehet eldönteni melyik a nehezebb, inkább azt mondanám más 2. limonádé közgász szakok

És megint csak annyira idióta vagy, hogy azt nem bírod feldolgozni, hogy mi azt mondjuk, hogy melyiket NEHEZEBB ELVÉGEZNI. Nem azt, hogy honnan kerülnek ki milyen szakemberek. Én ELTE jogász szakrol lehet egy kormányablakba leszek vezető és lehet egy Miskolcon végzett jogász lesz sztár ügyvéd. Az, hogy egyetem után mihez kezdesz magaddal teljesen saját affinitáson múlik, de leginkább, hogy milyen kapcsolatrendszerrel rendelkezel. Azt elismerem a Corvo jó erre mert unalmukban annyi diákszervezet van és annyi buli, hogy ismerkedésre kapcsolatépítésre jó. Azt viszont semmi nem fogja neked potolni, hogy nem tanultál kb semmit. De látszik a felfogásodon is ez a basic limonádé gtk-s felfogás, hogy belekötsz bármibe és foggal körömmel védekezel meg linkeled be az egyáltalán nem releváns cikkeket. Völner ügy? Szerinted a corvinuson hányan végeztek így? Egy telefonhívással? Bár aki ott ilyen módon tud végezni az annyit is ér. Inkább nézz valami értelmes szak után vagy dolgozz minél többet hogy legalabb relevans tapasztalatod legyen ha már a Corvo semmit nem tudott neked adni

2022. jan. 25. 11:42
 35/35 anonim ***** válasza:
48%
AK mint komoly szak? Na ne nevettess.
2022. jan. 25. 14:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!