Melyik egyetemen ajánlanátok gazdálkodás tudományi képzéseket elsősorban? (Budapesten)
#9 te valami nagyon elvont lehetsz, ha te ezt az elcsépelt dumát nyomatod. Nincs munkanélküli jogász, aki meg az, az nem is akar dolgozni a szakterületen. A jogász a legértelmesebb szak, egy igazi joker szak. Közszférától kezdve a multicégekig bárhova jó. A parlamentben is jogászok ülnek. Igazából nem értem az olyan mint te, aki beokádja az ilyen idétlen sztereotípiákat mindenhova, ami teljesen alaptalan. Mellesleg közgázzal nem lesz dr. a neved előtt...
Az meg tényleg ciki, hogy annak a szakállas kommunista kutyának a szobra ott dekkol a főépület aulájában, nem értem hogy nem tiltották még meg, jóhogy Sztálin nincs mellette. Gondolom tisztelegni azért nem kell előtte, amikor belépsz az ajtón, vagy a baloldaliaknál ez így megy? IKSZDÉ.
A továbbiakban nem is vagyok kívancsi a leértékelt filléres józsefvárosin vett beszólásaidra. Törlöm is a kérdést a listámból, annyi volt az oltásod, mint egy lerobbant, rossz, elfáradt szovjet paplan.
Ezek a cigányos dumáid meg tökéletesen bemutatják milyen értelmes emberek járnak jogra. Nem csoda hogy a többségetek minimálbéren dolgozik, és ezt még a jogászok sem tagadják.
https://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__karrier-f..
Hívhatod büfészaknak, de akik például pénzügy&számvitelen tanulnak 99%-ban már képzés alatt elhelyezkednek, olyan fizetésért, amiért a legtöbb jogász ölne.
Kutyát nem érdekli, hogy hány ezer oldal római jogot tanultál. Azt fizetik meg, amire a munkaerőpiacon kereslet van.
Milyen kereslet, te unalmas körhinta? IKSZDÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉ
Tele van az ország közgazdászokkal. Tudod mire van kereslet, te nagyon okos? (mellesleg nem véletlen ez a hangnem, egy anonim fotelharcossal szemben egy névtelen oldalon gondolom nem MTA szintű diskurzust vársz). Kereslet max mérnökökre van. Sose hallottam olyat, hogy a közgáz hallgatókat felszívja a munkaerőpiac egyetem alatt, ez egy városi legenda. Amúgy melyikre gondolsz? A gazdálkodás és menedzsment? Netán a pénzügy számvitel? Esetleg kereskedelem marketing? Vagy nemzetközi gazdálkodás? JA, hogy közgáz szakból van 10 féle??? Piacképes lehet mind.
"Nem csoda hogy a többségetek minimálbéren dolgozik"
Ezt miből szűrted le te fotelkutató? KSH? Jahh, bocsi, egy gyk-s kérdés, gondolom, amit belinkeltél. Nem olvasom el, én csak hivatalos forrásból tájékozódok ilyen téren. Érdekes módon a legaljasabb jogászi munka egy hivatali ügyintéző, de az is nettó 250-től kezdődik, és egy éven belül már karcolod a 300-at. Mondom, ez a legalantasabb munka, amit ezzel a diplomával csinálhatsz. Azt mondanom sem kell, hogyha rászánsz még 3 évet, ügyvéd, ügyész, bíró is lehetsz. Ügyvédként ha felépíted magad tied a világ. Politikusok meg szinte mind jogászok. Államtitkárok, hivatalvezetők, jegyzők, aljegyzők, közjegyzők, multicégeknél jogi tanácsadók stb. rengeteg terület. Nekem pls. el ne kezdd nyomatni a süketelést a büfészakodról, mert tényleg feleslegesen fogsz leütni minden egyes billentyűt, ugyanis én most már tényleg törlöm ezt a kérdést, mert nem vagyok hajlandó az idétlenkedésre és a közhelyekre reagálni a továbbiakban. Ha a saját magad szórakoztatása a cél, akkor persze nyugodtan, a tények attól még tények. Ez a csávó kajak belinkelt egy gyk kérdést, amivel alá akarja támasztani, hogy a jogászok mind munkanélküliek. XDDDD
Mivan hülyegyerek, nem úgy volt, hogy kitörlöd a kérdést?
Tudod, hogy igazunk van, ezért vagy ilyen idegbeteg. :D
Menjél tanuljál római jogot, hogy meglegyen a doktor büfédiplomád, amivel majd biztos politikus leszel
Kérdezőnek: (nem akarok belefolyni ebbe a "vitába")
Jók ezek a szakok, de felesleges itt megkérdezni, hogy melyik gazdasági egyetem a jó. Ahogy látod ha bárki beír egy egyetemet, akkor azt lepontozzák (ellenkező egyetemekről általában)
Mondjuk itt a válaszolók akik csak annyit írnak, hogy Corvinus vagy BGE vagy Elte, azokon jót röhögök. Legalább fogalmaznák meg 3-4 mondatban, hogy miért (én is az egyik egyetemre járok ezek közül)
Itt nagyon megy a fa*zméregetés, szóval ritkán lehet reális információt kapni. Néha látok szépen megfogalmazott válaszokat, hogy miért éppen a Corvinus vagy BGE vagy ELTE stb... próbálj meg régebbi kérdésekre rákeresni.
A fenti válaszokkal ezért foglalkozz. Egyébként mindhárom egyetem jó szerintem.
Nem értem én sem pl. a #17-es kiakadását. Ő mondja az előző válaszolónak, hogy idegbeteg, miközben minden jelét ő mutatja annak, hogy az.
Egyébként meg le lehet szólni a jogász szakon végzetteket, de egy jóval összetettebb szakról van szó, és jóval szélesebb körben lehet vele elhelyezkedni. Egy summa cum laude minősítésű jogász diploma egy jobb egyetemen, kiegészítve egy L.L.M nemzetközi üzleti jogi 1 éves képzéssel, gyakorlatilag egy világútlevél. A ráépülő PhD képzésekről meg nem is beszélve.
Amúgy a kérdésre: mindhárom egyetemen magas színvonalú a gazdasági képzés. Sokan a Corvinust mondanák a legjobbnak, de én ezt nem merném így kijelenteni. Ha nekem kellene egy sorrendet felállítanom, akkor ELTE, Corvinus, BGE, de mondom, ez csak az én preferenciám. Szerintem ez a 3 legjobb közgázképzést nyújtó egyetem, talán a pécsi is idetartozik, de ugye az nem volt benne ezek közt.
#18-as #17-es vagyok, én ilyet nem mondtam. :D
(Itt javítom az előző(17es) válaszomat is, a végén azt akartam írni, hogy "A fenti válaszokkal ezért NE foglalkozz"*)
Én amúgy nem is értem miért kell leszólni bármilyen szakot is. Ha van egy szakról egy negatív véleményed, akkor azt is meg lehet fogalmazni teljesen normálisan, nem alpári módon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!