Ha tanárnak tanulok jó választás, ha az egyik szakomat általános iskolai tanárként a másikkal középiskolai tanárként szeretnék elhelyezkedni?
Amúgy azt a válaszolót miért pontoztátok le, aki bemásolta a hivatalos tanári bértáblát? :D Ez annyira tanáros.
én bérszámfejtőként dolgoztam tavaly, és nálunk is így számolták. (Az ágazati pótlékot nem tudom, addigra eljöttem az iskolából, de azt hiszem az tényleg +10%)
Aki "120at kap nettóban" az vagy:
- nem rendelkezik tanári egyetemi diplomával
- részmunkaidősen dolgozik
- át van verve
- nem mond igazat
Ne válassz semmit, tanárszakra ne gyere! Én is nagyon megbántam.
Üdv: egy utolsó éves
33-ast miért pontoztátok le??? Ő most pont benne van abban, amire a kérdező kiváncsi...
33: Esetleg fejtsd ki kicsit a dolgot, hátha többet segít.
Én is egy ilyen képzést végeztem el tavaly, mint a 33/35-ös.
Ebben igazat kell, hogy adjak, hogy nincs még egy ilyen szakma, ahol ennyire távol állna egymástól a befektetett energia és a fizetés. Sajnos, mára ott tartunk, hogy 6 év egyetem után (amiből egyébként könnyen lehet 7-8, ha nem vigyázol, vagy megcsúszol) nem tudsz kifizetni egy albérletet. Egyedül képtelenség ebből megélni, kell hogy legyen vagy szülői hátszél, vagy pedig egy legalább ennyit kereső párod. Ha egyedülálló vagy, vagy valami történik a szüleiddel, ebből éhen halsz.
Sajnálom, ha frusztrálttá tettek ezek a vélemények. Egyébként nem Te tettél fel itt kérdést? Nyilvánvalóan azért akarnak az emberek segíteni. Nem lebeszélni akarlak, csak egy alapos mérlegelésre sarkallni. Amikor én ezt a képzést elkezdtem, 2013-ban, még ígéretesebbnek tűnt az egész, hiszen az akkori béralaphoz képest valamiféle növekedést vártunk. Sajnos ezt befagyasztották, így a vetítési alap maradt: ma egy minimálbéren lévő szakmunkással keresel egyenlő módon. Régen, nem voltak ilyen magas albérlet-és ingatlanárak. Azért tudnak megélni a mostani tanárok, (gondolom idősebbekre gondolsz), mert amikor ők végeztek, még ebből a pénzből lehetett talán albérletet/lakást venni, főleg segítséggel. Ma ezt nem tudod megtenni. De ha van, aki támogat,akkor szerencsés vagy,és csináld!
Tényleg nagyon szép szakma,azt hozzá kell tenni, csak hiába ilyen szép, ha nincs hol laknod belőle. :)
Kérdező:
Ne legyél már ilyen agresszív...: Kérdeztél - feleltek. Szomorú, hogy ez a helyzet.
Luxusról senki nem beszél, egyszerűen csak normális megélhetésről. (Ne legyen gond a gyerek osztálykirándulását + zsebpénzt kifizetni pl.)
De nem beszéllek le: tegyél egy próbát. Én szeretem, azért csinálom, de el tudtam volna képzelni - így utólag, 30 év után - valami kevésbé lúzer életet is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!