Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ha tanárnak tanulok jó választ...

Ha tanárnak tanulok jó választás, ha az egyik szakomat általános iskolai tanárként a másikkal középiskolai tanárként szeretnék elhelyezkedni?

Figyelt kérdés
Nem tudok dönteni, hogy általános iskolában vagy középiskolában tanítsak, ezért döntöttem úgy, hogy az egyik szakommal általános iskolai tanár képzésre mennék, a másikkal középiskolaira. Így 5,5 éves lenne az egyetem. Így találhatok majd ugyanolyan valószínűséggel munkát, mintha mindkét szakom egy iskolában lenne? Vagy így, hogy külön iskolákba tanítanék kevesebb eséllyel tudnék elhelyezkedni? Amúgy angol-töri képzésre mennék. A törit általánosban, az angolt középiskolában tanítanám.

2021. jan. 14. 20:25
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
100%
Igaza van a 20. válaszolónak, a 19. butaságot ír. A képzés ilyen módon való elvégzése abszolút lehetséges (sőt, azt hiszem, hogy van olyan szakpár is, amit csak így lehet végezni, nem akarok hülyeséget mondani, de talán pl. az angol-rajz ilyen, ahol az angol csak a hosszabb, a rajz csak a rövidebb képzési idővel létezik).
2021. jan. 15. 18:34
 22/42 anonim ***** válasza:
73%
Oké, lehet, hogy hülyeségeket írok. Nem igazán tudom, hogy folyik ma a tanárképzés, régen több szakos képzésen ugyanolyan szinten lehetett csak elvégezni a tanári szakokat. Azt viszont továbbra sem értem, mi értelme van annak, hogy a két szak nem egy szintű...
2021. jan. 15. 18:55
 23/42 A kérdező kommentje:
A ritkább nyelvszakok is ilyenek, amiket csak középiskolákba tanítanak pl.olasz, spanyol, francia, ezeket is csak középiskolai hosszúságú képzésben lehet elvégezni.
2021. jan. 15. 18:56
 24/42 anonim ***** válasza:
75%

Melyik iskolában keres nettó 120ezret? Tudtommal a kezdő is 154ezer nettó, fél év után pedig minősülnek ped I-be.

Tudom, hogy az is baromi kevés, de valakibe 5-10éve beégett a "120at fogsz keresni" szöveg, és azóta is azt hajtják .. :D

2021. jan. 16. 13:34
 25/42 anonim ***** válasza:
79%
a 24. mekkora hülyeséget írt! A nettó nem annyi és az egyetem elvégzése után, még 1 év gyakornoki idő kitöltése után vizsgázni kell ahhoz, hogy valaki ped.1-be kerüljön. Ha ez nem sikerül további 2 évig marad gyakornok.
2021. jan. 16. 13:41
 26/42 anonim ***** válasza:
80%

24:

A 25-ös jól írta; sajnos annyi az annyi... Először gyakornok 2 évig. Az netto 124 ezer, bocs, négyezret tévedtem. A kolléganőm konkrétan ennyit kap kézhez. Aztán ped. I-ben lehet akár 150 is 4-6 év múlva. Három évente ugrasz nettó pár ezer Ft-t. Ezen nincs mit szépíteni; ez van.

2021. jan. 16. 20:19
 27/42 anonim ***** válasza:
47%

[link]

Bruttó 210ezer a kezdő, aminek a nettója 140ezer. Ezen felül 10% ágazati pótlék jár.

A ped I-be kötelező átkerülni, aki azon a vizsgán nem megy át, az valószínűleg a diplomáját is tombolán nyerte.

Rossz a helyzet, nem is kicsit, de felesleges tovább rontani.. :D

2021. jan. 16. 22:28
 28/42 anonim ***** válasza:
64%

A gyakornoki időt pedig fél évre csökkentették tavaly. (Persze úgy is csúszik a vizsga, és másfél év múlva nő a fizetés, de nem két év után lehet jelentkezni a minősítésre, mint néhány évvel ezelőtt)

Nem szépíteni akarom, meg nem is tudnám, de ha már valaki okoskodik, nézzen utána.

2021. jan. 16. 22:30
 29/42 anonim ***** válasza:
100%

Arra esetleg nem gondoltál, hogy akár az egyetemen is maradhatnál tanítani? Kicsit több pénz, a kutatásokból, pályázatokból meg azért csorog a pénz.

Amennyiben mindenképpen a közoktatás érdekel (bár az egyetemi közeget még nem is ismered ha jól értelmeztem, hiszen felvételi előtt álsz):

Ha mérnöki képzésre mennél, akkor utána van lehetőség MÉRNÖKTANÁRI mestert csinálni, amivel a középiskolákban (szakközép) taníthatod a szakmai tárgyakat. Óriási a hiány belőlük, azonnal kapnál munkát itt is. Ha pedig úgy alakulna pár év után, hogy nagyon nem tetszik a kevés fizetés, akkor elmehetsz iparba normális mérnöki fizetésért. Időben ugyanúgy jössz ki vele mint a sima osztatlan tanárival, de lesz mellé egy valóban piacképes diplomád is (pl. villamosmérnök) egyszerű menekülési útvonalnak.

2021. jan. 16. 22:51
 30/42 A kérdező kommentje:
Nagyon nem vagyok jó reálos tárgyakból, szóval mérnökire semmiképp nem jutnék be. Nekem mindenképp valami humán tagozatra kell mennem, mert abból vagyok jó. És igen, eszembe jutott már, hogy egyetemen maradni tanítani. Majd meglátom, attól függ mennyire jön be az egyetemi közeg, mert ahogy mondod, ezt még nem tudom.
2021. jan. 17. 01:00
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!