Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ha tanárnak tanulok jó választ...

Ha tanárnak tanulok jó választás, ha az egyik szakomat általános iskolai tanárként a másikkal középiskolai tanárként szeretnék elhelyezkedni?

Figyelt kérdés
Nem tudok dönteni, hogy általános iskolában vagy középiskolában tanítsak, ezért döntöttem úgy, hogy az egyik szakommal általános iskolai tanár képzésre mennék, a másikkal középiskolaira. Így 5,5 éves lenne az egyetem. Így találhatok majd ugyanolyan valószínűséggel munkát, mintha mindkét szakom egy iskolában lenne? Vagy így, hogy külön iskolákba tanítanék kevesebb eséllyel tudnék elhelyezkedni? Amúgy angol-töri képzésre mennék. A törit általánosban, az angolt középiskolában tanítanám.

2021. jan. 14. 20:25
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
82%

4-es vagyok.

Dicséretes a hozzáállásod, optimizmusod idealizmusod. Valahogy így voltunk mi is a párommal. Ő is tanár. A legszerencsétlenebb felállás. Mert, ha (ahogyan 9-es is írja) legalább a párod jól keres, akkor eltanítgathatsz elhivatottságból, és ez jó, mert tényleg kevés az elhivatott tanár.

Az pedig, hogy mindenki a pénzzel jön, sajnos az életünk része. Meg kell élni valamiből, gyerekeket felnevelni, néha jó lenne utazni, stb. Tehát a pénz igenis fontos.

Az meg gyalázat, hogy a kamasz gyerek bejelentett nyári diákmunkával többet keres, mint a szülei 30 év után. Pedig ez van.

2021. jan. 15. 15:27
 12/42 A kérdező kommentje:

A 9-estől kérdezném, hogy akkor milyen munkát ajánl amivel jól keresek és élvezném is (ha már ennyire ismer és jobban tudja mi kell nekem)? Akkor adjon egy másik opciót, ha már mindenképpen el akarja venni a kedvemet a tanítástól. Ja és 9-es, arra még mindig nem válaszoltál, hogy akkor szerinted kik menjenek tanárnak? A gyerekeidet ki fogja tanítani majd, ha te mindenkit lebeszélsz (engem nem, de az a célod)? Akkor mi lesz az oktatással, iskolákkal ha senki nem akar tanárnak menni majd, mert te lebeszéled őket? Erre tényleg érdekelne a válaszod.

11-es, neked köszönöm az őszinteségedet! Igen, tényleg szomorú, de sajnos ez van, ezzel kell együttélni, mert nem tudom, hogy valaha is megfog ez változni vagy ez marad örökre. De mint mondtam, ha senki nem menne tanárnak akkor csődbe menne az ország, mert nem lennének tanítva a következő generációk. Valakinek muszáj tanárnak mennie. Ígyis egyre kevesebben vannak. De amúgy egyet értek veled.

2021. jan. 15. 15:40
 13/42 anonim ***** válasza:
46%
Nem akar senki lebeszélni, legyél tanár.Aztán majd az élet eldönti, hogy jó döntés volt-e, de ezt is csak te tudod majd megmondani. A lányom középiskolai tanár lett, 17-en kezdték a szakpárt és 4-en kaptak diplomát. Ő sem ment közoktatásba.Majd rájössz, hogy miért, majd amikor elkezdesz dolgozni. Sok sikert.
2021. jan. 15. 15:47
 14/42 A kérdező kommentje:
De pont ez a jó a nyelvtanáriba, hogy nem kell közoktatásban elhelyezkednem. A nyelvtanároknak van a legtöbb lehetőségük, legalábbis mindenkitől ezt hallom. Elhelyezkedhetek egy fordító irodánál, vagy nyelviskolában, magántanárként, vállalhatok magánórákat...stb. Szóval kihasználhatom a végzetségemet máshogy is, a közoktatáson kívűl, és úgy már nem feleslegesen szereztem a diplomát.
2021. jan. 15. 16:01
 15/42 anonim ***** válasza:
100%

4 és 11 vagyok:

Figyelmetlen voltam, nem olvastam az angolt...

Na úgy egy fokkal jobb, mert tudsz vállalni másodállást; nyelviskola, esti gimi, tanfolyam, magánóra, fordítás. És, ha nem jön be a tanítás, van menekülő útvonal.

2021. jan. 15. 16:30
 16/42 anonim ***** válasza:
67%

Kérdező, a #8. válaszodban még te kérdezed tőlünk, hogy ki fogja tanítani a gyerekeket, ha minden felnőtt anyagias, és otthagyja a csúnya önző érdekei miatt a pályát.

Most meg már arról van szó, hogy milyen menekülési útvonalaid vannak, és hol máshol tudod még kamatoztatni a nyelvtanári végzettséged?

Na szép vagy te is, ennyit erről...

2021. jan. 15. 16:45
 17/42 A kérdező kommentje:

16-os, még mindig a közoktatásban szeretnék dolgozni, de mellette lehet magánórákat is vállalnom, tehát nincs olyan, hogy ez vagy az. Lehet egyszerre többet is csinálnom. Egyszerre vállalhatok korrepetálást, magánórát és mellette taníthatok is a közoktatásban. Aztán ha azt megunom (nem a pénz miatt), akkor lesznek más lehetőségeim is. De ezt főleg a 9-es válaszolónak szántam, aki aggódik értem, hogy nem fogok tudni megélni.

De mindemellett első célom a közoktatás, és nem a pénz motivál. Szóval te valamit nagyon félre néztél. Tanulj szöveget értelmezni. Na pont ezért kellenek tanárok, mert mindenki a te sorsodra jut ha nem lesznek.

2021. jan. 15. 17:00
 18/42 anonim ***** válasza:
84%

"Na pont ezért kellenek tanárok, mert mindenki a te sorsodra jut ha nem lesznek."

Kössz, kb. a háromszorosát keresem egy tanár fizetésének, inkább mindenki jusson az én sorsomra :D

Amúgy meg nem értem ezt a személyeskedést, sértegetést minek kell elővenni. Arra utaltam, amit te magad írtál, erre nekiállsz engem sértegetni, hogy nem tudok szöveget értelmezni?

Pl. íme két idézet tőled:

"De pont ez a jó a nyelvtanáriba, hogy nem kell közoktatásban elhelyezkednem. A nyelvtanároknak van a legtöbb lehetőségük, legalábbis mindenkitől ezt hallom."

"De mindemellett első célom a közoktatás, és nem a pénz motivál."

Köszi, nagyon is jól tudok szöveget értelmezni. Úgy látszik, még annak az értelmét is jobban felfogom nálad is, mint amit te magad írsz... Szóval te valamit nagyon félrenéztél, tanuld meg normálisan kifejezni magad. Pont ezért kellenének a normális tanárok, de remélem, te nem akarsz annak menni, különben szegény gyerekeket eléggé össze fogod zavarni.

2021. jan. 15. 17:11
 19/42 anonim ***** válasza:
79%
És hogy a kérdésedre is válaszoljak, ami szintén eléggé feleslegesen körülményes... Elég nagy hülyeség (már bocs) két szakot úgy tanulni, hogy az egyiket középiskolai tanári szinten, a másikat általános iskolai szinten. Tudtommal osztatlan, kétszakos tanárképzések vannak, ezeket megkavarni elég nagy kerülőút és felesleges marhaság is különben (mert egy képzésben biztos nem lehet kétfajta tanári végzettséget szerezni, azzaz több tanári képzést kell ehhez elvégezned egymás után vagy egymással párhuzamosan akár két felsőoktatási intézményben). És ez az egész már csak azért is felesleges, mert középiskolai tanári végzettséggel az általános iskolában is taníthatsz, de fordítva nem...
2021. jan. 15. 17:14
 20/42 anonim ***** válasza:
100%
19. Hülyeségeket írsz! Lehet egy képzésben szerezni ált. iskolai képesítést és középiskolai tanári képesítést 5,5 év alatt. Ne szólj már hozzá olyanhoz, amihez nem értesz!
2021. jan. 15. 17:18
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!