Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mi alapján döntöttél hogy...

Mi alapján döntöttél hogy melyik iskolába tanuljál tovább ha fősulira vagy egyetemre, ha szakmát választottál?

Figyelt kérdés

Szüleid foglalkozása

Kiskorod óta tudod

Megtetszett egy filmből egy munka

Sok fizetést szerettél volna

Elhívatást éreztél?

2020. dec. 12. 19:57
 1/3 anonim ***** válasza:
86%

Szüleim mérnökök.

Én programozó akartam lenni.

De 16 évesen olvastam egy könyvet és annak hatására papnak mentem.

Miután végeztem a szemináriumon és fel is szenteltek, rájöttem, hogy ez hivatásnak tökéletes, de nem az én személyiségemnek való.

Újra beiratkoztam egyetemre és elvégeztem egy gazdasági szakot.

Azóta ezzel menedzserkedem.

Most megint járok egyetemre, adattudományt tanulok.

2020. dec. 12. 20:11
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Sima általánosiskola -> elektronikai középiskola -> elektronikai technikum -> villamosmérnöki BSc képzés. Ennek tudatában adom a választ.

Szüleim teljesen mást dolgoznak. Kiskoromban semmit nem tudtam erről. Filmben sem láttam hasonlót. Nem tudtam hogy mennyit fognak fizetni, nem is érdekelt. Elhívatást olyanért szerintem nem lehet érezni, amit nem ismer az ember. Azért döntöttünk elektronikai szak mellett, mert az volt az egyetlen, ami első hallásra nem volt visszataszító, illetve mert a közelben szerettem volna maradni. Nem akartam sokat buszozni, kollégium meg drága lett volna. Mivel megtetszett, ezért továbbmentem technikumba ugyan abban az iskolában. Itt még jobban megjött a kedvem hozzá, fő hobbimmá is vált a szakma, és főleg azért mentem tovább egyetemre, hogy még több tudásra tegyek szert. Sajnos ez elmaradt, kiderült menet közben, hogy ez a 6 évnyi szakirányú iskolai + úgy 4 évnyi azon kívüli magamtól való tanulással elértem azt, hogy azon a szakterületen ami engem igazán érdekelt nem tudnak semmi újat mondani egyetemen, így csak azért maradtam ott, mert könnyen el tudtam végezni illetve mert mégis csak jobban hangzik egy mérnöki végzettség, mint egy technikumi (még ha tudásban kevesebbet is jelent). Az egyetemnél is fontos szempont volt, hogy helyben volt, ugyan azon okból kifolyólag mint a középiskolánál.

2020. dec. 12. 20:34
 3/3 A kérdező kommentje:
Mindkét válaszból rengeteget tanultam. Köszönet.
2020. dec. 12. 21:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!