Corvinus vagy BGE?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Ezen év végén fogok érettségizni. Mindkettő egyetem nyílt napján részt vettem, elsősorban a Nemzetközi gazdálkodás alapszak keltette fel az érdeklődésemet. (BGE-n a duális nagyon megtetszett) A kérdésem az lenne a tapasztalatokkal rendelkező hallgatókhoz, hogy melyik egyetemet ajánlanátok jobban.

Előre is köszönöm, ilyen pandémiás időszakban a lehető legjobban parázok az egésztől...

2020. dec. 12. 15:50
1 2 3 4 5
 31/45 anonim ***** válasza:
0%

Ez egy másik lista, bár sokat nem változtat a tényen. Most jöhet a BGE linkeje is. :) Tényeket szoktam leírni kérdések alá, amiket nem tudsz elviselni.

Nem mondtam soha, hogy BGE-vel nem lesz munkája valakinek, de van, ahova kevés. Nem a droid SSC központokba meg BIG4-ba auditra, hanem szakmai munkákra. Nem BGE diplomával fogsz ökonometriai idősorokat elemezni.

McKinsey-nél feketelistán van a BGE, emberek 90%-a Corvinus-ról jut be.

Olyan helyekre küldik őket MBA-re, mint a Kellogg, LBS, INSEAD.

Tehát arányaiban sokkal több Corvinus-os megy tovább top egyetemre, mint BGE-ről.

Ezek tények.

2020. dec. 31. 15:10
 32/45 anonim ***** válasza:
53%

Na mindegy, nagyon elkanyarodtunk a kérdezőnek a kérdésétől!

Én azt tanácsolom, hogy Corvinus után ELTE-GTI és BME-GTK, aztán biztosítéknak utolsó helyre mehet a BGE.

2020. dec. 31. 15:12
 33/45 anonim ***** válasza:

"Nem mondtam soha, hogy BGE-vel nem lesz munkája valakinek, de van, ahova kevés."

Tény. Ahogyan van igen sok hely a világon, ahova a BCE is kevés.

"Nem a droid SSC központokba meg BIG4-ba auditra, hanem szakmai munkákra."

Nem tudom mit értesz "szakmai munkák" alatt, de a BGE-n ezeket a szakmákat oktatják: pénzügy-számvitel, marketing, külkereskedelem, turizmus-vendéglátás, gazdasági informatika. Soha nem hallottam még olyanról, hogy ezekben a szakmákban a BGE kevés lenne.

"Nem BGE diplomával fogsz ökonometriai idősorokat elemezni."

De nem is BCE gazdmen vagy kermark diplomával... egy dolgot tisztázzunk: a BGE a nevével ellentétben nem egyetem, csak egy főiskola. Mindig is az volt, és kutyából nem lesz szalonna. Ne várd el tőle, hogy egyetem legyen. Nem itt képzik a matematikus közgazdászokat.

"McKinsey-nél feketelistán van a BGE, emberek 90%-a Corvinus-ról jut be."

Erről nincs adatom, de arról igen, hogy pont a McKinsey nem közgazdászokra, hanem fizikusokra, matematikusokra, biológusokra stb. azaz magyarul kiemelkedően intelligens emberekre vadászik. Egyébként a Corvinuson kétségtelenül több az intelligens diák, legalábbis az igazi közgazdász szakjain (GPME, alk. közgáz). Még egyszer: a BGE nem ezekkel versenyzik, nem is tudna. Szakfőiskola külkereskedők, kereskedők, pénzügyes és turisztikai szakemberek részére.

"Olyan helyekre küldik őket MBA-re, mint a Kellogg, LBS, INSEAD."

Ez nem tudom, hogy jön ide, hacsak nem annak az alátámasztására, hogy a Corvinus MBA nem szerepel a listádon.

"Tehát arányaiban sokkal több Corvinus-os megy tovább top egyetemre, mint BGE-ről."

Ezt nem tudom, mivel támasztod alá, de vélelmezem látatlanban, hogy igazad lehet. De nem a gazdmen, kermark szakok, hanem a GPME és alk. közgáz szakok miatt. Mégegyszer: a foximaxi egyetem, a külker-PSZF meg főiskola volt, lesz és marad.

2020. dec. 31. 15:44
 34/45 anonim ***** válasza:
0%

Fizikusok? :D

Felmész a McKinsey Linkedin oldalára- People->Budapest. Lehet szemezgetni hány fizikus és hány közgazdász van. Na meg mennyi volt BGF-es.

[link]

2020. dec. 31. 15:54
 35/45 anonim ***** válasza:
Veled ellentétben én valódi McKinsey-sekkel, Bainesekkel stb. dolgozom és pontosan látom, kik és mit tanultak. A magyar irodában lehet, hogy van 1-2 Corvinusos, de a nemzetközi színtéren zsenikre vadásznak, nem BCE-sekre.
2020. dec. 31. 16:12
 36/45 anonim ***** válasza:
0%

Pont ezért röhög körbe mindenki, és tudja, hogy kamuzol.

Tényekkel vitatkozol, személyeskedsz, azzal próbálod az igazad alátámasztani, hogy az életedből mondasz (kamu) példákat, aminek senki sem tud utánajárni.

Mégis ki mondta, hogy én nem ismerek egyet sem? Milyen 1-2-ről beszélsz, amikor csak a Budapesti irodából a linkedin-re regisztrált munkatársak közül 61 Corvinus-os

Na pontozgasd le ezt is a 4-5 regisztrációddal, hátha attól igazad lesz.

Csak azt nem értem, hogy ez neked miért jó, hogy ennyi energiát fektetsz ebbe bele hónapok (talán évek) óta.

Azt hiszed, hogy az ide írt kommentjeid miatt lesz a világ legelismertebb iskolája a bge ahol talán az első vagy a második féléved járhatod? :D

2020. dec. 31. 16:40
 37/45 anonim ***** válasza:

Külföldre reflektálva

[link]

"According to data from LinkedIn, we found that among undergraduate and Masters students hired by McKinsey, BCG and Bain in the USA and UK the most commonly studied degree subject was Economics, which was chosen by about a third of all new consultants."

2020. dec. 31. 16:42
 38/45 anonim ***** válasza:

"Pont ezért röhög körbe mindenki, és tudja, hogy kamuzol."

Ki mindenki? Te mindenki? XD

"Tényekkel vitatkozol,"

... tényekkel,

"személyeskedsz"

What? Éppen most személyeskedsz itt ezerrel... xD

"azzal próbálod az igazad alátámasztani, hogy az életedből mondasz (kamu) példákat, aminek senki sem tud utánajárni."

Ez már csak azért sincs így, mert innen is több ember is ismeri a valódi nevemet / LinkedIn profilomat... de a múltkor például már linkeltem neked 2-3 valódi McKinsey partner profilt, akik valóban természettudományi PhD-val rendelkeznek.

"Mégis ki mondta, hogy én nem ismerek egyet sem? Milyen 1-2-ről beszélsz, amikor csak a Budapesti irodából a linkedin-re regisztrált munkatársak közül 61 Corvinus-os"

Oké, lehet, hogy a budapesti irodában Corvinusosok dolgoznak, van ilyen.

"Na pontozgasd le ezt is a 4-5 regisztrációddal, hátha attól igazad lesz."

Nincs 4-5 regisztrációm. Ezt az egyet használom.

"Csak azt nem értem, hogy ez neked miért jó, hogy ennyi energiát fektetsz ebbe bele hónapok (talán évek) óta."

Ugyanazért amiért te: unaloműzés, stresszoldás. Más kérdés, hogy én nem abban lelem az örömömet, hogy más iskolákat (ahova nem is jártam) fikázzak, veled ellentétben. (Igen, nekem van Corvinusos diplomám is, mielőtt ebbe kötnél bele.)

2020. dec. 31. 16:53
 39/45 anonim ***** válasza:
39%
Kérdező! A magam nevében elnézést, hogy etettem a 36-os személyeskedő trollt. Ezzel be is fejeztem, szerintem te sem erre vagy kíváncsi. Boldog új évet neked és a többi normális gyakorisnak is, a felvételi döntésedhez pedig sok sikert kívánok! 🥂
2020. dec. 31. 17:04
 40/45 anonim ***** válasza:
0%

Na megszólalt a fő troll. Ezt mindig elmondod, hogy te belinkeled a profilod, csak éppen maga a linkelés marad el.

A kérdezőnek nem kell puncsolni, egyedül én segítettem neki @32 veled ellentétben.

2020. dec. 31. 17:15
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!