Corvinus vagy BGE?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Ezen év végén fogok érettségizni. Mindkettő egyetem nyílt napján részt vettem, elsősorban a Nemzetközi gazdálkodás alapszak keltette fel az érdeklődésemet. (BGE-n a duális nagyon megtetszett) A kérdésem az lenne a tapasztalatokkal rendelkező hallgatókhoz, hogy melyik egyetemet ajánlanátok jobban.

Előre is köszönöm, ilyen pandémiás időszakban a lehető legjobban parázok az egésztől...

2020. dec. 12. 15:50
1 2 3 4 5
 1/45 anonim ***** válasza:
54%

A BGE-ről én személy szerint nem hallottam még jó megjegyzést, de a BCE-ről halott jókat az alapítványi forma (véleményem szerint) ellensúlyozza.

Vedd figyelembe, hogy míg egy állami egyetemnél csak egy átlagot kell tartanod (meg kreditmennyiséget), hogy ösztöndíjas helyen maradj, a Corvinusnál alapítványi ösztöndíj révén hiába vesznek fel támogatott képzésre, ha nem vagy a szakod felső xy százalékában, akkor átsorolnak költségtérítésre. Emellett nincs ugrási helyed sem, míg állami egyetemnél válthatsz szakot anélkül, hogy vissza kelljen fizetned a tandíjadat - itt be kell fejezned a diplomát mindenképpen ha nem szeretnél fizetni.

Ezzel szemben rendkívül színvonalas a Corvinus, nagyon sok diákszervezet van és mindig van valamit csinálni az alapokon túl. Nemzetközi Gazdálkodásnál még az ELTE-t tudom ajánlani, a Corvinussal vetekszik a képzés színvonala.

Röviden: Ha mindenképpen befejezed, tartani tudod az iramot - akkor BCE. Ha bizonytalan vagy, akkor az ELTE-t tudom ajánlani, habár ott is nívós képzésről van szó, lesz tered váltani anyagi kár nélkül. A BGE-t kerülném a helyedben, biztos járnak oda is kiváló diákok - de ha többet akarsz, akkor felejtsd el.

2020. dec. 12. 17:43
 2/45 anonim ***** válasza:
60%
A Nemzetközi Gazdálkodás egy remek szak, gyakorlatilag külkereskedelem. Ez a BGE Külkereskedelmi Karának eredeti és fő profilja, azaz a BGE-vel tutti nem nyúlsz mellé. Ennek ellenére egyetértek abban az előzővel, hogy menj a presztízsre, mert amúgy is túlképzés van, jobb, ha BCE, ELTE, BME szerepel a diplomádon. De amúgy tényleg teljesen mindegy, hova mész. A szakirányokat is nézd meg, a BGE-n van logisztika szakirány és az nagyon ütős kombináció. Arra figyelj majd, hogy minél hamarabb juss be gyakornoknak minél nagyobb multihoz.
2020. dec. 12. 17:48
 3/45 anonim ***** válasza:
64%
Itt gyk-n valamiért divat szidni a BGE-t, tudom szidják a többit is, de az előbbit különösen.
2020. dec. 12. 17:54
 4/45 anonim ***** válasza:
61%
Szídják a BGE-t, közben a hazai vállalatvezető elit nagy része ott végzett (PSZF, Külker), és ahol én dolgoztam korábbban (egyik legnagyobb hazai multi stratégiai osztálya) is volt ⅓ BGE, ⅓ BCE és ⅓ PTE.
2020. dec. 12. 19:36
 5/45 anonim ***** válasza:
64%
Én a külkerre járok, igaz, csak szeptemberben kezdtem. Az én szakomon akik eddig tanítottak hihetetlen normálisak, kedvesek, jól tanítanak, és emberileg is nagyszerűek. Értik a szakmájukat, tanítani tudni és akaró tanárok. Van elvárásuk, de ha azt teljesíted akkor nem nehéz jó jegyet szerezni. Biztos, hogy a többi egyetemen is fantasztikus tanárok vannak. Nem értem miért kell szidni a Bge-t vagy barmelyik masik egyetemet. Hülye diákok mindenhol vannak, kevésbé jó tanárok is (bár én ebben a félévben nem tapasztaltam ilyet még a külkeren). Kár szidni bárkit/bármit. Teljesen felesleges.
2020. dec. 12. 21:55
 6/45 anonim ***** válasza:
50%
BME GTK-s vagyok (pénzügy és számvitel). Én leginkább BCE re és BME re mennék ha most kéne választani. ELTE GTI nekem túl új. BGE re nem akarnék menni de lehet, hogy ez csak sznobizmus. Bár az tényleg elég unszimkpatikus, hogy 280 ponttal felvesznek bárkit. Elvileg gyakorlatias egyetem de tekintélybe nem BME/ELTE/BCE szint de ettől jó lehet csak én nem mennék oda. Szerintem a nemzetközi gazd nagyon nem remek szak, ahogy a kettes írja. Ha engem kérdezel én ezek kötül a "sima" gazdasági alapszakok közül (alkalmazott közgáz kilőve) a sajátomat javasolnám és BME vagy BCE. De inkább ELTE GTI, mint BGE. Viszont elvileg mind jó.
2020. dec. 13. 17:11
 7/45 anonim ***** válasza:
56%

Aki szerint a nemzetközi gazdálkodás nem remek szak, az semmit sem ért a modern gazdaság működéséből, Magyarország gazdaságpolitikai pozíciójából, nem értette meg, hogy mitől az Amazon a világ egyik legnagyobb cége.

A pénzügy-számvitel az “elmegy” kategória, a szak maga száraz mint tescós zsömle vasárnap éjszaka zárás előtt, az ezzel végezhető foglalkozások zöme pedig unalmas mint a halál.

2020. dec. 13. 17:39
 8/45 anonim ***** válasza:
36%
És pont a maga szárazsága miatt van neki kiállása. A nemzetközi gazdálokás és a gazdmen meg izgalmas, csak semmit mondó. A legtöbb ember aki odamegy szeretne egy ilyen divatos szakot meg gazdasági diplomát de maga se tudja, hogy mit akar. Tisztelet a kivételnek.
2020. dec. 13. 17:46
 9/45 anonim ***** válasza:
18%
Szerintem nézz utána mi az a nemzetközi gazdálkodás, mert gyanítom, hogy kevered a gazdmen szakkal. A nemzetközi gazdálkodás az külkereskedelem, logisztika, nemzetközi szállítmányozás stb.
2020. dec. 13. 18:06
 10/45 anonim ***** válasza:
32%
Akkor is a pénzügyszámvitel a legértelmesebb ezek közül a szakok közül. A gazdmennél mondjuk a nemzetközi is jobb talán. SOkan szidják a pénzügyszámvitelt, hogy jaj fúúúj de undorító, számvitel és pénzügy! Azt közbe ők is jólé tudják, hogy pont emiatt éri meg a szak.
2020. dec. 13. 19:32
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!