Az informatikus szakmában muszáj jónak lenni matematikából? Milyen képességekre van szükség? Köszi,ha írok!
Egy szegènyebb családból származom, szüleim földművelèssel foglalkoztak, anyukám csak èrettsègiig jutott el aztán háziasszony lett.
Nekem viszont jobb sorsot akartak, mindig elvárták, hogy jól teljesitsek az iskolában és "legyen belőlem valaki", aminek nagyon örülök. A baj viszont az, hogy èrettsègi után ott álltam , hogy"muszáj egyetem" de fogalmam sem volt mit akarok és mit csinálnèk szívesen. Az iskolám semmilyen útmutatót nem adott,csak számon kèrtèk a lexikális tudást, szüleim pedig tapasztalat híján nem tudtak tanácsot adni. Emiatt aztán belementem egy olyan területre ami egyáltalán nem èrdekelt, már útközben rájöttem,hogy nem akarok abban dolgozni,nem okoz örömöt,inkább szorongást, de szüleim nyomására vègig vittem.
Aztán elvègeztem egy tanfolyamot ami nagyon tetszik, most ebben van alkalmi munkám de èrzem, hogy szívesen csinálnèk mèg valamit, kèpeznèm magam, hogy eredményes èletem legyen nélkülözés nélkül. Egyre inkább gondolkodtat az IT/informatika területe de nincs kitől tanácsot kérnem így nem látok bele,miből is állna ez.
Itt(Erdèlyben)a matek-infó szak egyben van, innen gondolom,hogy jó matematikai képessègek is kellenek hozzá(ami nekem sosem ment), viszont olyat is hallottam, hogy valaki pont emiatt elvègzett egy tanfolyamot ès el is tudott helyezkedni benne.
Azért vonzana ez a szakma, mert egyébként is kicsit introvertált személyiség vagyok, szeretnék az én tempómban, kevés emberi interakcióval dolgozni. Illetve számítógépes programokban mindig könnyen feltaláltam magam, ismeroseimnek segítettem, bár ez lehet nem sokat számít.
Tudnátok erről a területről írni nekem? Miből is áll ez, milyen kèpessègek kellenek ahhoz, hogy ebben tudjak dolgozni?
Köszönöm ha elolvassátok és írtok :) 23n
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!