Ha mérnök informatikus szakra szeretnék menni, inkább a BME VIK-et vagy inkább a PPKE ITK kart ajánlanátok ?
Ez a kettő között vacilálok, nem tudnátok esetleg érveket az egyik vagy a másik mellé mondani ?
Nekem egyenlőre a PPKE ITK-nak a tantervével jobban szimpatizálok.
A BME-nek jobb kapcsolatai vannak a cégekkel, ami jól tud jönni. Nekem van ismerősöm, aki cégnél végezte az önlabot és szakdogát is.
A BME nevesebb, ami sokszor jól jön. Hallottam már helyeken, ahol tapasztalatból csak bizonyos egyetemekről jött hallgatókat interjúztatnak.
A nehézség az szerintem nem negatívum, mármint jobb tudással jössz ki a képzés végén.
Az meg hogy hamarabb végzed el, az tőled függ. A BME-t is el lehet végezni csúszás nélkül.
Én személyszerint a Pázmányt nem szoktam hallani, mint opció. Szerintem náluk még az ÓE is jobb, de ez már szubjektív.
Egy hónapnyi itk utáni véleményem:
Az itk-n csak egy fél szopatós tárgy van, az viszont rendesen (anal elmélet, 197 oldal magolás).
Cserébe az összes többin jó oktatók vannak (felkészültek; nem ő-zik végig az órát; adnak hinteket, hogy milyen témaköröket érdemes átnézni zh-ra a kettesért). Kis létszám miatt gyakorlatokon lehet kérdezni, de legtöbbször enélkül is érthető amit mondanak (mondjuk 90%-ban). De igazából ezek a tárgyak kb. gimi nehézségűek.
Cons: nincs official koli (vagy csak papi ajánlásos, ami nálam esélytelen volt), elég sok a zárkózott csoporttársam (~50%)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!