Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Elkezdjem a következő félévet?

Elkezdjem a következő félévet?

Figyelt kérdés

Szeptemberben elkezdtem egy szakot viszont következő félévkor egyéni tanrenden leszek.

Februárban meg beadom újra a jelentkezést ugyanerre a szakra csak levelezőre. (Több ok miatt)

Átjelentkezés nem lehetséges ugyanis előző évben is volt levelező ebből a szakból és szeptembertől is indul de ezen az éven nem indítottak így nincs hova átjelentkeznem.

Gondoltam arra, hogy megcsinálom ezt az évet (következő félévet egyéni tanrenden ugye) és szeptemberben elfogadtatom a tárgyaimat de akkor így úgymond bukok egy aktív félévet.

Ti inkább egyéni tanrenden lennétek vagy passziváltatnátok? Mert szeptemberben úgyis kezdem “újból”

2020. dec. 4. 09:54
 1/5 anonim ***** válasza:
0%

Mi az oka az egyéni tanrendnek?

Létezik olyan egyáltalán az egyetemen? Én úgy láttam, azok kapnak kedvezményes tanrendet, akik dolgoznak és az adott képzésen nem indul levelezőszak. Ehhez munkáltatói igazolást kell szerezniük, bemondásra nem fogadják el ezt az indokot. Ráadásul, még az oktatókkal is le kell meccselni egyenként a dolgot, hiába van igazolásod arról, hogy főállásban dolgozol.

Amúgy, átlehet jelentkezni levelező képzésre nappaliról. Jövő ősszel nem várható ilyen formában meghirdetett képzés?

2020. dec. 4. 10:08
 2/5 anonim ***** válasza:
91%

Eslő válaszolónak: Amiatt nem lehet egyéni tanrendet kapni, mert valaki dolgozik.. kizárólag egészségügyi okokból kifolyólag, vagy gyermeknevelés miatt szokták engedélyezni.

Szerintem, ha úgyis előről kezded a képzést szeptemberben levelezőn, akkor ne használj el egy félévet amiatt a pár tárgy miatt, amit esetleg el tudnál fogadtatni. És levelezőn még mindig könnyebb is teljesíteni, mint az egyéni tanrendben, mert az ugyanúgy nappali, csak könnyítésekkel. Tehát én a helyedben most passziváltatnék.

2020. dec. 4. 10:22
 3/5 anonim ***** válasza:

2-es!

Akkor az a pár szaktársam, aki a fent leírt okokból (főállás egyetem mellett és levelezőképzés hiánya) kedvezményes tanrendet kértek, bizonyára fiktív személyek és csak beképzeltem.

Olyan jók az ilyen okos, építő jellegű hozzászólások. Én kérek elnézést!

2020. dec. 4. 10:38
 4/5 A kérdező kommentje:
Nem dolgozok. Hanem párhuzamos képzést végzek egy másik egyetemen amit már hamarabb kezdtem de ott jelenleg passzív vagyok. És februártól folytatom. Az egyetem engedélyezi az egyéni tanrendet.
2020. dec. 4. 11:02
 5/5 A kérdező kommentje:

Egyébként nem minden egyetemen adnak egyéni tanrendet arra, hogy valaki dolgozik. Pl. nálunk sem.

Szóval egyetem válogatja. Valahol párhuzamos képzésre se adnak.

2020. dec. 4. 15:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!