Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Milyen vonalon érdemes továbbt...

Milyen vonalon érdemes továbbtanulni, ha az angol nyelv érdekel?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Továbbtanulási döntés előtt állok és eléggé bizonytalan vagyok. Olyan állást szeretnék a jövőben, ahol angol nyelvvel foglalkozhatok, illetve nem kifejezetten reál beállítottságú. Valamint szeretnék a lehető legtöbbet keresni ilyen igények mellett.

Azt olvastam, hogy a fordítók/tolmácsok annyira nem keresettek/nem keresnek jól és ez vonatkozik a nyelvtanárokra is. De erre nem tudom mennyire alapozhatok. Milyen egyetemet, szakot tudnátok javasolni, ami nagy eséllyel biztosít munkalehetőséget a diploma után?

Egyelőre emelt angol érettségivel és C1-es nyelvvizsgával rendelkezem.

17/L

Köszönöm a tippeket előre is!

2020. szept. 21. 15:33
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
Angol nyelven történő tanulás is jó opció, bár vannak szakok ahol panaszkodnak ennek minőségéről. Angol nyelvű országban nagyon jó lehetőség. Az angolon kívűl érdekel más? Szerintem azt kellene megtalálnod, hogy mi az a tárgy, terület, ami a legjobban érdekel: ha angol akkor, szerintem is érdemes az anglisztika, nagyon értékes a nyelvtudás. Az angol nyelven történő tanulás elsősorban nem az angol nyelvről szól ( mármint ha nem nyelvészet), hanem pl közgazról, vagy nemzetközi jogról, nemzetközi kapcsolatokról stb)
2020. okt. 2. 18:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!