Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Milyen vonalon érdemes továbbt...

Milyen vonalon érdemes továbbtanulni, ha az angol nyelv érdekel?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Továbbtanulási döntés előtt állok és eléggé bizonytalan vagyok. Olyan állást szeretnék a jövőben, ahol angol nyelvvel foglalkozhatok, illetve nem kifejezetten reál beállítottságú. Valamint szeretnék a lehető legtöbbet keresni ilyen igények mellett.

Azt olvastam, hogy a fordítók/tolmácsok annyira nem keresettek/nem keresnek jól és ez vonatkozik a nyelvtanárokra is. De erre nem tudom mennyire alapozhatok. Milyen egyetemet, szakot tudnátok javasolni, ami nagy eséllyel biztosít munkalehetőséget a diploma után?

Egyelőre emelt angol érettségivel és C1-es nyelvvizsgával rendelkezem.

17/L

Köszönöm a tippeket előre is!

2020. szept. 21. 15:33
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
97%

Kifejezetten a nyelvvel akarsz foglalkozni, vagy csak használni akarod?

Ha előbbi, akkor az anglisztikán kívül szerintem nincs semmi. Ha utóbbi, akkor a legtöbb szak megfelel.

2020. szept. 21. 15:39
 2/11 anonim ***** válasza:
1%
Szerintem vonaton nem lehet jól tanulni, de a legjobban olyanon tudja magát elengedni az ember, amelyiken a négyesben, ahol ül, nincs másik ember.
2020. szept. 21. 15:43
 3/11 anonim ***** válasza:
93%
Én még csak nyelvtanár sem voltam, egyetem mellett korrepetáltam angolt másoknak, 200 -at havi szinten megkerestem vele, bőven. Főállásban szerintem a dupláját is lazán és még nem is fordítottam, vagy tettem valami pluszt hozzá. Erősen kétlem, hogy ne tudna jól keresni egy angol tanár, magánoktatással, nyelviskolaival, főleg ha kreatív, és saját termékeket is létrehoz, vállalkozóként, stb. kis marketinget tolva mögé. Kreativitás kérdése. Én nem ezzel akartam foglalkozni, csak kajára meg rezsire dolgoztam, de ha angol tanár akarnék lenni, tuti csinálnám!
2020. szept. 21. 15:43
 4/11 anonim ***** válasza:
4%

Ja. Annak a 200-nak a fele leugrik táppénzalapra, nyugdíjalapra, jövedelemadóra, könyvelőre. A szokásos családmodell az 2 kereső, két eltartott, azaz még egyszer feleződik a fejenkéntire. Az nagyjából a nyomor szintje.

Kívül lenni a társadalom keretein elég veszélyes dolog, bár ha szerencséd van, akkor sosem leszel beteg, és meghalsz, mielőtt annyira elfáradsz, hogy már nem tudsz dolgozni.

2020. szept. 21. 15:49
 5/11 anonim ***** válasza:
42%
Jah, vagy ott a lehetőség, hogy rinyálsz és nem teszel érte... igazad van. Az is egy opció.
2020. szept. 21. 16:02
 6/11 anonim ***** válasza:

Ha a nyelv mellett érdekel a nyelvészet, az angol és amerikai irodalom, kultúra, töri, akkor nekem is az anglisztika jut eszembe. Ezzel sokfelé el tudsz helyezkedni, például multiknál irodai munkára, ahol a fizetés is jobb. De fordítóként és tolmácsként is lehet jól keresni, főleg, ha az angol mellett beszélsz egy ritkább nyelvet. Én Szegeden tanulok, és egyik tanárom mesélte, hogy még jó pár éve egy török elítéltnek itt volt a tárgyalása. Ő nem beszélt sem angolul, se magyarul, a bíróság nem beszélt törökül, ezért kellett egy tolmács. És mivel kevés van belőlük, a tolmács annyit kért, amennyit nem szégyellt. De egyik barátnőm “csak” angolul beszél, ő szabadúszó fordítóként dolgozik, abból is bőven megél.

Én is anglisztikát tanulok, és szeretem, tudom ajánlani, ezért ha esetleg felkeltette az érdeklődésed, szívesen válaszok, ha van kérdésed. :)

2020. szept. 21. 20:33
 7/11 A kérdező kommentje:

Anglisztikáról azt hallottam büfészak és egyáltalán nem lehet sokra menni az ott szerzett diplomával, bár feltételezem egy diploma után sem veszik fel az embert azonnal bárhova.

Gondolkoztam még azon, hogy esetleg angol nyelven tanuljak valamit, de nem feltétlen magával a nyelvvel kapcsolatban. Nem tudom mennyire tesz különbséget a magyarul/angolul elsajátitott tudás/megszerzett diploma.

Valamiért úgy érzem kevés lehetőségem van, feltehetőleg mert nem vagyok tisztában az opcióimmal, hiába próbálok mindennek utána járni.

Tisztában vagyok vele, hogy nem kaphatok meg mindent, magas fizetést, biztos állást, izgalmas, nem monoton munkát, hogy ne csak egy irodában üljek, de igyekszem felkutatni a kiskapukat. :D

2020. szept. 22. 17:42
 8/11 anonim ***** válasza:
Én külföldön élek, egy orvosi eszközöket gyártó cégnél dolgozom. Brutális összegeket fizetünk a fordítóirodának. Nem tudom ebből mennyi jut el magához a fordítóhoz, de szerintem ha elmész valami speciális irányba, vagy ahogy már előttem is írták, megtanulsz másik nyelvet is mellé, akkor lehet ebben pénz.
2020. szept. 22. 18:16
 9/11 anonim ***** válasza:

6-os vagyok. Sajnos nagyon elterjedt nézet, hogy az anglisztika büfészak.De nem is könnyű elvégezni, akármennyire is annak tűnik, és ahogy már írtam, igen is lehet munkát találni diplomával. Természetesen BA után nagyon ajánlott valamilyen mestert elvégezni, mert csak egy alapdiplomával tényleg nehéz elhelyezkedni.

Természetesen nem akarlak rábeszélni semmire. :D Csak próbáltam eloszlatni a tévhiteket. Abban viszont sajnos igazad van, hogy humános beállítottságúként sokkal kevesebb lehetősége van az embernek, mert majdnem minden szakra azt mondják, hogy büfé.

2020. szept. 23. 11:02
 10/11 anonim ***** válasza:
Az anglisztika önmagában nem büfészak, de hatalmas a túlképzés rajta, ráadásul tömegek végzik el úgy, hogy nem tudnak rendesen angolul a végére. Ezért szólják le sokan, mert csak kevesek tudják kihasználni a benne rejlő lehetőségeket.
2020. szept. 23. 11:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!