Milyen szakokat érdemes Egyetemen elvégezni?
Sokat olvastam itt különböző szakokról, de körülbelül egyet se találtam, amiről valaki jó véleményt mondott volna. Gondolok itt oktatásra, elvégezhetőségre, szakmabeli elhelyezkedésre stb.
Akkor még is mi az amit tényleg érdemes elvégezni?
Az orvosira azt mondják hogy nagyon nehéz, sokan kibuknak.
Mérnököknél is, de ott se mindegy milyen mérnök mert az agrárosok nem keresettek.
Gazdasági diplomákból túlképzés van.
Egészségügyisek az alja munkát végzik Mo-n, nincsenek jól megfizetve.
Bölcsész ,művészet,agrár, természettudományos diplomákat szintén nem keresnek, vagy csak éhbérért.
Van itt olyan egyáltalán aki jó véleménnyel van a diplomájáról?
Maradj a mérnök szakoknál.
Azzal van a legnagyobb esélyed.
Bölcsész diplomával is lehetsz milliomos és mérnöki diplomával is lehetsz munkanélküli.
Ez csak egy papír, egy ugródeszka.
Gazdasági diplomákból NINCS túlképzés. Nem lehet mindenki Big4-os, és talán a mucsaröcsögei kormányhivatalban is csak egy embert vesznek fel, de azon kívül bárhova el lehet menni.
A bölcsészdiplomáról engem is próbáltak lebeszélni sokan. A nyelvszaknak és a pszichológiának mindig van értelme ez fontos. Ritka nyelv multiknál sokat ér (még az angol/német is)
Én még a gyógypedagógiát ajánlom, illetve még tanárit, ha kutató akarsz lenni (nem muszáj tanári pályára lépni, lehetsz levéltáros, tanársegéd, újságíró).
Illetve a természettudományos szakok is annyiban jók, hogy külföldön senki sem akar tanárnak menni (meg takarítónak sem). Egy anyanyelvi szinten beszélő föci/matek/tesi/biosz tanár aranyat ér (Nagybátyám Írországban tanít biológiát angol nyelven, bát kellett neki IELTS-vizsga, Celta, és pár év kéttanyelvű iskolás tapasztalat)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!