Honnan tudnék tanulni hatékonyan biológiát főleg ember tant?
Anatómia könyvek nagyon drágák, ahhoz hogy hobbiból tanulj rá, illetve azokhoz latinul is kell már valamennyire tudni.
Inkább kezdj el biológia felkészítőket tanulni, mintsem megvenni 10-40ezres könyveket...
Anatómiát már akkor érdemes, ha oda-vissza tudod magyarul például a hormondrendszert. Utána sokkal részletesebb lesz az anat.
Hidd el annó énis előre meg akartam volna venni, mert érettségi után alig vártam, hogy végre anatozzak, de engem is leállítottak.. (és milyen jó, hogy megtették, mert pont nem azokat a könyveket kérték egyetemen, mint amiket megvettem volna.)
Emelt érettségi felkészítőket szerezd be és azokra feküdj rá rendesen, akkor már májusban tudsz érettségizni.
Kedves Kérdező!
Szerintem is a középiskolás könyvekkel indulj, mert azok részletesebbek, és "alap"tudást adnak. Én Gál Béla tanár úr könyveire esküszöm. Azok közül neked főleg a 11-es, max. a 10-esből az állati szövetek rész (fontos!) kell. Esetleg a 12-esből az öröklődés (de az lehet, hogy nem is fog kelleni). Ezekből meg lehet érteni és tanulni a működéseket. Ezt könnyű (könnyebb) lesz bővíteni majd.
Ha mindenképpen szeretnél ismerkedni az anatómiával, akkor nézegesd a Donáth Tibor Anatómiai atlaszát (szerintem antikváriumban is ráakadsz). Abban latinul is meg van nevezne néhány képlet (nem mind, mert nem eü-söknek készült). De a kiejtéshez kérj segítséget - különben rosszul rögzülnek az elnevezések, és többet ártasz magadnak, mint használsz!
Sok sikert a tanuláshoz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!