Orvosit elvégezni úgy, hogy valaki nem zseni?
Rengeteget olvasni itt, hogy éjjel nappal tanulni kell, semmi szabadidő, és még így is sokszor csak a kettesre elég.
Én ugyan nem orvosira járok, de nehezen tudom elképzelni hogy ott bizony minden diák aki átmegy a vizsgán az minden áldott nap órák után leül és tanul egészen a következő napi órájáig. Ezt idegileg senki nem bírja 😀
És akkor ott vannak minden egyetem minden szakán azok, akik tipikusan az utolsó pillanatra hagyják az összes tanulni valót és mégis átmennek mindenen.
Ahogy már mondtam, én nem orvosira járok, de egyszerűen elképzelhetetlennek tartom amiket itt írnak sokan, hogy csakis éjjel nappali tanulással lehet átmenni.
Szóval főként orvosisakhoz szólna a kérdés: ismertek olyat, aki teljesen átlagos képességű és szorgalmú (esetleg átlagon aluli)?
Egyébként az én szakomra is azt mondták, hogy éjjel-nappal tanulni kell. Igen, van olyan egyetem, ahol nekem sem ment másképp. Ott is hagytam, tényleg az volt a program, hogy reggel be, délután-este haza, aztán tanulás, hogy még alvás előtt edzzhessek egy órát. Ebben ki lehez égni... De van, aki nálam jobb alapokkal, talán jobb képességekkel vágott neki és simán részt tudott venni a társasági életben is. Illetve mikor átmentem egy másik egyetemre ugyanerre a szakra, nekem is simán lett időm dolgokra mellette.
Szóval sosem lehet igazán tudni, ki hazudik és ki nem. Van, aki egy adott helyen egy adott képességekkel tényleg úgy éli meg, hogy nincs élete mellette és van, akinek kisujjból megy.
11
Szóval sosem lehet igazán tudni, ki hazudik és ki nem
Jut eszembe erről egy film
Ifjabb Frank William Abagnale története is igen hihetetlen számomra ami Leonardo Di Caprio és Steven Spielberg filmesitett meg a Cach me if you can-ben (kapj el ha tudsz 2002)
Az odáig még rendben van egy szélhámosnál, hogy csekkeket hamisít ez még elképzelhető
De az, hogy gyermekorvoskosként dolgozzon, másodpilóta legyen,és hogy ügyvédkedjen mindössze 19 évesen ez teljes mértékben hihetetlen
Egy olyan ember aki nem végzett orvosi egyetemet és úgy kezd el praktizálni mint orvos pár nap után lebukna mivel ott konkrét diagnózisokat kell felállítani szabály szerint, tudni kell perfektül latinul, és a betegségre a megfelelő gyógyszert kell felírni amit egy 19 éves orvostudományt nem tanult ember aligha tud kivitelezni
Az ügyvédek szintén egy egész könyvtárat vágnak fejből azonnal a jogszabályok tekintetében, így egy 19 éves szintén elbukna egyből mint ügyvéd ha semmilyen ügyvédi képesitése és tanulmánya nincs. A jó ügyvédek eszes, gyors felfogású,jó memóriájú és gyors reagálású emberek akik fejből vágják a jogszabályokat a tárgyalóteremben, egy szélhámos meg csak ott állna és lesne a tárgyalóteremben nemhogy órákon át tárgyaljon mindenféle jogokról meg paragrafusokról
A másodpilóta szintén aligha hihető, mivel ott van kb 300 gomb meg kar és műszerek a vezetőfülkében amit csak egy tanult pilóta ismer és tud kezelni 3000 méter magasban. Egy 19 éves hogy ülne már be komplett dilettánsként másodpilótának?
Szóval ennyit a hazugságokról
Az, hogy ez a fickó a valóságban csekkeket hamisitott ezt elhiszem de a gyerekorvos meg a másodpilóta és az ügyvéd köröket is betöltötte volna az már erősen sántít, ezt már minden bizonnyal Spielberg színezte hozzá a meséhez, hogy minél nagyobbat kaszáljanak a filmmel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!