Orvosit elvégezni úgy, hogy valaki nem zseni?
Rengeteget olvasni itt, hogy éjjel nappal tanulni kell, semmi szabadidő, és még így is sokszor csak a kettesre elég.
Én ugyan nem orvosira járok, de nehezen tudom elképzelni hogy ott bizony minden diák aki átmegy a vizsgán az minden áldott nap órák után leül és tanul egészen a következő napi órájáig. Ezt idegileg senki nem bírja 😀
És akkor ott vannak minden egyetem minden szakán azok, akik tipikusan az utolsó pillanatra hagyják az összes tanulni valót és mégis átmennek mindenen.
Ahogy már mondtam, én nem orvosira járok, de egyszerűen elképzelhetetlennek tartom amiket itt írnak sokan, hogy csakis éjjel nappali tanulással lehet átmenni.
Szóval főként orvosisakhoz szólna a kérdés: ismertek olyat, aki teljesen átlagos képességű és szorgalmú (esetleg átlagon aluli)?
3-as nekem a legjobb barátnőm végzett orvosin, így testközelből néztem végig. Átlagos képességei vannak szerinte is, ő sokat tanult, de sose mondta, hogy lehetetlen lenne. Urban legend az is, hogy ennyi évet éjjel nappali tanulással töltenek, hát nem, én jártam orvosisokkal bulizni vizsgaidőszakban is, és átmentek. Egyik se volt zseni...
Szóval a szokásos dolog, feltupíroznak valamit, amiből utána általános igazság lesz, közben meg a fele se igaz :)
Attól függ mi számít éjjel-nappal tanulásnak. Én is egészségügyi karon vagyok, így én is tapasztalom az orvosisok helyzetét, vannak orvosis óráim is.
Nem kell reggeltől estig ott görnyedni, max akkor, ha kicsit átlagon aluliak a képességeid és lassabban fogod fel az anyagot. Nekem az is sok, hogy napi 8 órában csak és kizárólag arra koncentráljak, amit tanulok.
Ha valaki szorgalmas és jól be tudja osztani az idejét (nem én), akkor könnyebben megy a tanulás és több a szabadideje is.
Én pl mindig elkalandozok közben és így egész nap a tanulással szenvedek, de ennek a fele sem hasznos munka.
Orvosi egyetemet csak jóeszű és jó képességű emberek tudnak elvégezni mert életekkel játszanak amikor már élesben mennek rezidensnek valahová
Aki csak bukdácsol annak felesleges jelentkeznie orvosnak mert belegondolni is szörnyű lenne, ha egy idióta aki nem ért a szakmájához téves diagnózist állittana fel és félrekezelne úgy, hogy akár abba bele is halhatsz
A legtöbb egyetemi szakhoz nem kell kimagasló intellektus. Nyilván kutatni, újat alkotni, TDK-t nyerni valószínűleg kell egy kis plusz, de megtanulni teljesen egzakt dolgokat, amiket odaraknak az ember elé a maga kész formájában nem igazán nagy művészet.
Én magam a harmadik egyetemi szakom taposom, ez alapján azt hiszem, tudom miről beszélek. Az egyetem gyakran nehéz, de nem azért, mert nem lehet felfogni ésszel az ott tanultakat (alapszakon és osztatlanon biztosan), hanem a ráfordítás és az önuralom miatt. Az egyetem olyan, mint egy jó kemény edzés agyra. Igazából hozzá lehet szokni a terheléshez, meg lehet tanulni nagy mennyiségű információt befogadni és sokáig ott tartani a figyelmet az anyagon... Ez egy átlagos intelligenciával simán lehetséges. De az idő, amit rá kell fordítani és ha nem kifejezetten jók a képességeid, akkor azok az áldozatok, amiket pluszban meg kell még hozni, na az kemény. De legalább olyan jó hír ez, mint rossz, hiszen épp ezért lehetséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!