Biotechnológia MSC-vel hol lehet elhelyezkedni? Megéri elvégezni? Vagy inkább biológia MsC vagy biomérnök MsC (biológia Bsc alap szakkal )
Ez a szak kifejezetten gyogyszerkutatast-fejlesztést, egészségügyi kutatast alapozza.
Itthon nem hiszem, hogy sokat fizetnének erte, viszon kulfoldon annal inkabb.
Szerintem a biológia MSc-t nem erdemes elvégezni, a biomernoki MSc pedig szelesebb körben is jo (BME-n pl. kornyezetmernokot helyettesito Környezetvédelmi szakirány van, SZIE - volt Corvinuson pedig van gyogyszeres szakirány).
Biomernok kell pl. GSK-ba, Veiolia Watershez is.
Biomernoki vagy biotechnológia MSc szerintem nagyon jo.
Felkapott tema egyebkent a feherjekromatografia, mivel a nagyon ertekes/draga gyógyszerek pl. a hírhedt Zolgensma is (700.000.000 Ft/adag Novartis) igy készülnek, es csak kevesen ertenek hozza. A Celltrion (Egis forgalmazza) bioszimilaris eloretoltott fecskendos gyogyszerei is ilyenek (Remicade helyettesítője pl). (Érdekesség, hogy a Zolgensma gyartas végső fázisát egy szlovén ceg a BIA separations végzi - elvileg a költségek nagy részéért a kromatografias muvelet felelős - jo nyereség)
Antibiotikumokat és daganatellenes szereket nem fejlesztenek Magyarországon, azt tudod, ugye?
Vagy külföldön akarsz dolgozni?
Ha Magyarországon maradnál, és gyógyszerFEJLESZTÉSSEL szeretnél foglalkozni, akkor én leginkább a gyógyszerészit vagy a vegyészit, vegyészmérnökit javasolnám.
Ha külföldre mennél, akkor a PTE angol nyelvű biotech MSc-t.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!