Egy vegyészmérnök foglalkozhat fermentációval?
Az, hogy milyen munkakört fogsz betölteni, majd a cégen belüli mozgásokkal fog eldőlni, nincsenek éles határok.
Ismerek szobrász végzettségű vegyipari kezelőt, és mérnök végzettségű gazdasági szakembert is...
A vegyészmérnökből nőtt ki anno a biomérnök szak is. A határ elmosódik, minden további nélkül be lehet tölteni vele hasonló munkakört.
Köszönöm a választ!
Igazából eközött a két Msc. szak között vacillálok, de még van 2 félévem dönteni.
Igazából minimális biokémia kell hozzá. A mikrobát valszeg úgyis kapod vagy rendeled, nem neked kell megtervezni sem a mikrobát sem azt, hogy milyen reakciót csinál. Ami nagyon kell hozzá az a biomérnöki műveletek, bioreaktorok, stb. Ha azt megtanulod, akkor szerintem minden probléma nélkül tudsz te is fermentálni. Kezdésnek úgyis föléd raknak majd valakit legalább egy pár hónapra.
Jegyzetnek kezdetnek ez elég: [link] Sevellától már nem tudsz kérdezni, sajnos meghalt azóta, engem még ő tanított.
Ismerem a jegyzetet, köszönöm!
Ezekszerint akkor a Műszaki Egyetemen végeztél. Megkérdezhetem milyen területen, milyen munkakörben dolgozol?
Érdekelnének az elelyezkedési lehetőségek biomérnökként. Engem inkább a termelés érdekelne, mint a labormunka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!