Pszichológia egyetemmel találni fogok munkát,illetve meg tudok élni belőle?
Ez attól is függ, hogy mennyit és meddig szeretnél tanulni. Én jelenleg azt látom, hogy rengeteg lehetőség van benne, holott még én magam is tanulok. BSc alatt több kutatócsoportban is tárt karokkal vártak dolgozni, MSc alatt elég gyorsan találtam a viselkedéselemző diplomámmal munkát (holott valljuk be, a BSc diploma nem ér valami sokat) jelenleg posztgraduális képzésen vagyok, ami viszont tényleg sok kaput meg tud nyitni az ember előtt, ha elkötelezi magát a szakmának és becsületesen tanul.
Át kell viszont nagyon gondolni, hogy hova mennél vele/maradnál-e itthon. Itthon nem igen fizetik meg rendesen a pszichológusokat sem.
Én a PTE-re jártam BSc-n. Imádtam minden percét. Kiváló oktatók vannak, remek lehetőségek kutatásokra (én is ott szerettem meg a kutatómunkát) és az egyetemi élet is mesés és ezt úgy mondom, hogy meglehetősen visszahúzódó típus vagyok.
Én azt javaslom azonban, hogy nézz bele te magad, miket ajánlanak az egyetemek, melyik számodra a legszimpatikusabb. Ha tényleg érdekel a szakma és valóban lelkiismeretesen tanulnád és nem idegenkedsz a globális oktatástól, érdemes beleásnod magad a dologba, meg fogod találni a megfelelő kiskapukat, hogy a lehető legtöbbet hozd ki belőle. De megintcsak mondom: nem mindegy, milyen ágát választod a hivatásnak. Díványdoktorból van bőven elég.
(Előző válaszoló vagyok)
Csak részben jogos, amit mondasz. az MA inkább a “hagyományos” pszichológia mesterképzés (kognitív/evolúciós stb.) de például a neuropszichológia már MSc kategória.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!