Attól függ, hol akarsz elhelyezkedni. Ha például villanyszerelő akarsz lenni, semmire sem mész a gimnáziummal, ha viszont orvosi egyetemre akarsz menni, az a nyerő.
2020. júl. 3. 13:10
2/8 anonim válasza:
Gimnázium
Szakgimnázium
Szakközépiskola
(Már változtak a neveik, nem jó a felsorolásod)
2020. júl. 3. 13:14
3/8 anonim válasza:
Ez a kérdés így tényleg értelmetlen. Attól függ, hogy mi a célod.
2020. júl. 3. 13:18
4/8 anonim válasza:
Szerintem ha akarsz szakmát és van kilátásod, hogy esetleg utána egyetem, de nem vagy benne biztos, akkor szakgimnázum.
Ha olyan szakmát akarsz, amihez mindenképp egyetem kell, akkor gimi.
Ha nincsenek túl jó képességeid, akkor érdemes szakközépiskola és szakgimi között gondolkodni, ha szinte esélytelen, hogy mit akarsz.
Ha nincs elképzelésed akkor lehet a gimi ad neked plusz időt.
2020. júl. 3. 14:29
5/8 anonim válasza:
Miért vagyok lepontozva ha igazam van? 😃
Rosszul raktad fel a kérdést.
A fentebb említett iskola típusoknak változtak a neveik.
Gimi= gimi
Szakközépiskola -> szakgimnázium
Szakiskola-> szakközépiskola
2020. júl. 3. 14:32
6/8 anonim válasza:
Mindenképpen olyan középsulit végezz el, amivel érettségizni is fogsz.
Most még lehet hogy nem gondolkodol az egyetemen, de ha esetleg később meggondolnád magad akár azért, mert nem tetszik a szakmád, akár azért, mert abban akarnál előrébb lépni egy egyetem elvégzésével, az érettségi már a kezedben lesz, hogy ezt el tudd érni.
Az én szememben az érettségi = plusz lehetőség.
2020. júl. 3. 17:06
7/8 anonim válasza:
Szakképző, ott kapsz általában ösztöndíjat, és lesz szakmád. Aztán estin érettségi(én nagyon bánom, hogy nappalin csináltam érettségit szakma helyett, mert nem tanítottak velünk semmit, estin jobban tanítanak, mert sok olyan embert ismerek, akik estin érettségiztek ötösre). Aztán, ha leérettségiztél estin, akkor jöhet az egyetem(ha szeretnél). Persze jobb szakképzőbe érdemes menni, nem olyanba, ahol szinte csak romák vannak, és nem lehet tőlük tanulni, bár én gimiben magyar osztályba jártam, és tőlük sem lehetett tanulni, minden óra azzal ment el, hogy mindenki üvöltött, verekedett, és a tanárok sem bírtak az osztálytársaimmal, ezért soha semmit nem tanultunk.
2020. júl. 3. 21:24
8/8 anonim válasza:
Ja, és kettes, én szakképzőbe járok most épp estin, a diákigazolványomba is így van beírva.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!