Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Érdemes-e elkezdeni a gazdaság...

Érdemes-e elkezdeni a gazdaságinformatikus képzést párhuzamosan a gazdálkodási és menedzsment szakkal?

Figyelt kérdés

Tisztelt Fórumozók!

Jelenleg másodéves hallgató vagyok gazdálkodási és menedzsment szakon, emellett pedig utolsó éves logisztikai technikus tanulmányokat folytatok. Rendelkezem pénzügyi-számviteli ügyintéző képesítéssel és egy 4 modulos ECDL bizonyítvánnyal is.

Felmerült bennem a gondolat, hogy jelentkezzek a gazdaságinformatikus képzésre, és párhuzamosan végezzem a gazdálkodási és menedzsment szakkal. A GDE-n tanulok jelenleg és itt végezném a gazdinfót is, ahol gyakorlatilag csak az informatikai tárgyakat kellene teljesítenem, mivel a menedzsmenthez kapcsolódó tantárgyakat el tudnám ismertetni.

Az első félévben mindössze egy tantárgyat kellene teljesítenem a gazdaságinformatika képzésben, a második félévben kettőt, ilyen keveseket. Így a képzés viszonylag plusz terhet nem jelentene, mivel távoktatásban végezném mindkét szakot.

Mit gondoltok, érdemes lenne belevágni? Illetve milyen munkakörökben tudnék elhelyezkedni a két diploma birtokában?

Köszönöm előre is a véleményeket és tanácsokat!

tegnap 18:11
 1/7 anonim ***** válasza:

Szerintem érdemes. A kérdés az, hogy tényleg felkészít az egyetem, illetve Te önszorgalomból összeszeded-e a megfelelő tudást informatikában, amire szükség lesz, mert ez egy eléggé gyorsan változó terület.

Egyébként sokat ér az, ha informatikusi pozíióban tényleg értesz a gazdasághoz (főleg számvitelhez).

tegnap 18:44
 2/7 anonim ***** válasza:

Érdemes gazdasági ismeretek mellé felszívni magad programozással, mert egyre inkább az automatizáció/AI felé megy minden, a nagyobb multiknál sokszor van ilyen részleg, ahol a munkafolyamatoknál a hatékonyságot így próbálják növelni.

Bennem az merült fel kérdésként, hogyha távoktatásban nyomod, akkor azt hiszem a GDE-n csak önköltségesként indul. Nem tudom van-e nálatok lehetőség kreditarányosan fizetni a félévekért azért a néhány tárgyért. Illetve teljesítened kell majd szakmai gyakot gazdmenen, amellett is menne a dolog?

Lehet jobban megérné azt a néhány tárgyat választhatóként felvenni. De ezeket neked kell mérlegelni.

tegnap 19:16
 3/7 A kérdező kommentje:
Ha felvesznek az utolsó két félévért kell majd fizetnem, mert van államis helyük. Igen szerintem menne a gyakorlat, elég rugalmas és empatikus a vezetőség.
tegnap 19:20
 4/7 anonim ***** válasza:
Egy gazdment szerintem hülyeség elvégezni gazdinfó után. Menj inkább pénzügy számvitelre. Ott legalább van számvitel is, ami plusz mesterképzési lehetőségeket, álláslehetőségeket jelenthet.
tegnap 19:37
 5/7 anonim ***** válasza:
Ja bocs most látom hogy gazdmenen vagy alapból. Akkor ha tényleg csak 1-2 tárgyon múlik, akkor hajrá. De ha teljesen előről kéne a 3-4 évet, akkor ne.
tegnap 19:38
 6/7 A kérdező kommentje:
A képzési idő nem változik csak az adott félévben a tárgyak száma csökken a tárgyelismerhetőség révén.
tegnap 19:40
 7/7 anonim ***** válasza:
Akkor végülis nem olyan gáz. De akkor ugyanúgy el fog fogyni 6 vagy 8 féléved hiába is 1-2 targyad van félévente. Ha utána akarsz valami mesterképzést, akkor az már önköltséges lehet csak.
tegnap 20:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!