Pszichológusok! Szeretitek a szakmátokat? Miért ezt választottátok? Milyen érzés, ha valakit sikerül “meggyógyítani” és milyen az, amikor esetleg már ti sem tudtok rajta segíteni? Egyáltalán van ilyen eset?
Figyelt kérdés
Azért kérdezem, mert mostanában nagyon elgondolkoztam azon, hogy pszichológus legyek. Szüleim, rokonaim, barátaim közül mindenki azt mondja, hogy tehetségem van hozzá, és hogy felnőttes gondolkodásom van. Tudom, hogy ez nem elég, de félek, hogyha pszichológiát tanulok, akkor rájövök, hogy ez a szakma mégsem nekem való. Hogy én ebben összeroppannék, látni a sok ember szenvedését. Tudom, hogy vannak ilyen tréningek, de kicsit tudnátok erről mesélni? Nem a páciensekről, mert tudom, hogy azt nem szabad, csak az alapvető tapasztalatokról, érzésekről.2020. máj. 29. 13:39
1/6 anonim válasza:
Nem. Árral szemben úszol, eredmény meg vagy ritka, vagy nem tudsz róla. Érdekvédelem, kamara meg semmi. 10 év tanulás és ott vagy, ahol a part szakad.
2/6 anonim válasza:
Míg elérsz a mesterképzés végére és lesz egy diplomád amiben az áll, hogy "okleveles pszichológus" semmilyen szenvedést nem fogsz látni, max csak a magadét érzékeled, amikor az ezredik sohasemmihasznanemlesz kísérletet kell megtanulnod, hogy ki-mikor-hol-milyen eredménnyel végezte el.
Egyébként mindenben egyetértek az #1 válaszolóval.
3/6 A kérdező kommentje:
#2 félreértettél :)
Attól félek, hogyha majd pszichológusként dolgozom, akkor bírni fogom e
2020. máj. 29. 16:07
4/6 anonim válasza:
Ja, bocsi :)
Hát ha menet közben meggondolod magad, akkor is még mindig ott a munka és szervezetpszicho világa (HR, szervezetfejlesztés pl) ami felé orientálódhatsz, ha a pályán akarsz maradni.
5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm!:)
2020. máj. 29. 16:16
6/6 anonim válasza:
Számomra megfogalmazta mindazt, amit én is éreztem. https://www.youtube.com/watch?v=f0Fi32LbXHA&t=874s
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!