Mi jut eszetekbe, mire gondoltok, amikor kiderül számotokra valakiről hogy pszichológus?
Az emberekről mindig van egy első benyomás, de mennyiee befolyásolja ezt a benyomást az ha tudomásotokra jut az illetőről hogy pszichológus?
Hallottam pár embert hogy utalják a pszichológusokat, tartanak tőlük, meg azt feltételezik paran hogy gondolatolvasók és belelát másik ember fejébe...
Hlyeség. A pszichológus is ember és eszembe sem jutna a tisztes foglalkozása alapján elítélni valakit.
(Örülnék annak, hogy nem pszichiáter, azok sokkal veszélyesebbek! :D)
Ne idióták viselkedése alapján próbálj képet nyerni valamiröl.
A pszichológusok is emberek, és legalább annyira különböznek egymástól, mint minden más foglakozás esetén.
Akinek meg rossz véleménye van róluk ismeretlenül is, azoknam fogalma sincs arról mivel is foglalkoznak.
Én úgy tudom, hogy Ted Bundy jogot tanult, de persze szinte minden szakon tanulnak már pszichológiát is - szerintem a kettő nem függ össze.
Pszichopata óvónőt is ismerek, szóval nem az a meghatározó.
#6: Igaz, a pszicho csak a másoddiplomája volt. Ilyen büfészakokból többet is el szoktak végezni.
"Újra beiratkozott az egyetemre, ahol pszichológiát tanult, amiből kiváló volt. Bundy megbecsült hallgató lett, professzorai nagyon szerették"
#2: akarsz róla beszélni 😉
Engem is erdekel a pszichológia. Pszichózisnak szeretnék tanulni jövőre, de a szüleim pl hülyeségnek tartják a pszichológiát (szerintük ez nem tudomány), persze ettől még az leszek.
A barátnőm is mondta, hogy utálja a pszichológusokat, de tudattam vele, hogy én a barátja vagyok nem a pszichológusa és ez így is marad. De múltkor közölte velem hogy valamiért többször úgy érzi hogy olyan pszichológusosan beszéltem vele, elemzem őt... de szerintem, ha nem tudná hogy pszichológus akatok lenni, vagy nem annak készülnék, akkor eszébe sem jutott volna ilyen... én meg egyáltalán nem elemeztem, csak a metakommunikáció sokmindent elárul, amit akkor is észre veszek ha nem akarok pszichológus lenni..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!