Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Műszaki BSc után milyen MSc?

Műszaki BSc után milyen MSc?

Figyelt kérdés

Egy nem túl jó műszaki alapképzésre járok, egy jó műszaki egyetemen. Ebben a félévben jöttem rá, hogy még a saját szakirányunkon, szakterületünkön is kevesebbet tanulunk, mint egy gépész, az Msc képzésünk pedig teljesen le van butítva (minden dupla kreditet ér, tehát fele a tantárgyak száma, mint más mérnöki MSc-n).

Több okból csalódtam ebben szakban, nem szeretném folytatni mesteren. Úgy érzem, hogy egy 'rendes' műszaki MSc-hez nincsenek megfelelő alapjaim, illetve a kedvem is elvették az egésztől.

Azt szeretném kérdezni, hogy ki milyen lehetőséget tudna mondani? Bennem a SZIE-műszaki menedzser mesterképzés merült fel komolyabban, valamint az ellátáslánc menedzsment. Érdekel a logisztikai irány, arra is gondoltam, hogy logisztikai mérnök BSc-t kezdjek. A gépész MSc is szóba jött, hívott is magukhoz az egyik onnan tanító tanár, de rettegek a kudarctól.

Valakinek van valamilyen ötlete, véleménye, esetleg tud-e más szakterületet, ami bennem nem merült fel, de jó lehet?

Köszönöm!

#egyetem #mérnök #MSc #Ellátáslánc menedzsment
2020. máj. 14. 10:06
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Hát pedig a gépész MSC lenne az, amivel nagy valószínüséggel, a legjobb lehetőségeid lennének.

Amúgy meg úgyis az MSC-s végzettséged nézik 90 %-ban szóval nem gáz ha más a BSC-d.

Egyébként ha e mellett döntenél akkor BSC-n szépen megcsinálhatnál pár olyan gépész tárgyat amit MSC-n pótolnod kellene.

És ezekkel felmérheted, hogy mennyire tetszik valóban ez az irány.

Különböző kérvényekkel szinte bármilyen tárgyakat vehetsz fel.

2020. máj. 17. 10:54
 2/4 Vodafonelive ***** válasza:
100%

Mi ez a szak? Ipari termék- és formatervező mérnöki? Nekik van egy könnyített gépészmérnök tematikájuk. Környezetmérnök kb. kizárva, hogy azt tanulnál. Anyagmérnökin, biztonságtechnikai mérnökin vagy?

Ahogyan fentebb írják, vegyél fel tantárgyat, nézd meg milyen.

A gépészmérnök MSc egy nagyon jó diploma, konkrétan nézz meg a mostani helyzetben egy profession oldalt és látni fogod mennyi álláslehetőség van majd üsd be azt amit még tanulnál és el fogsz szörnyedni.

Nekem létesítménymérnökin voltak olyan szaktársam akik tűzvédelmisek, biztonságtechnikaik,(katonák! Igen wtf) jöttek és maximum megcsináltatták a házikat, vizsgára meg tanultak.

2020. máj. 17. 11:32
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Anyagmérnök az, igen. Eltaláltad :D

Nálunk tudtommal nem lehet másik karról felvenni tantárgyat, még a szabadon választotthoz is külön kérvény kell. De ennek utána fogok nézni.

Igen, néztem a professiont, nagyon értékes diploma lenne, csak valahogy nagyon bennem van, hogy én kevesebbet fogok tudni, mint más. Majdnem jelentkeztem oda mesterre most februárban, aztán végül ide adtam be hozzánk, amit már nagyon bánok. Szerintem törlöm a jelentkezést és novemberben beadom máshova.

Nekem is az a véleményem, hogy úgy lehetne a legtöbbet kihozni az egész diplomámból (akár a tudás tekintetében, akár a lehetőségekében), ha gépész diplomát is szereznék.

Azt mondjátok akkor, hogy annyira nem borzalmas? Nem mertem egy igazán erős MSc-ben gondolkodni.

Egy gazdásszal szerintetek mennyit érnék?

2020. máj. 17. 12:08
 4/4 Vodafonelive ***** válasza:
100%
Én is azért mennék idén gépész mesterre(ha felvennének), mert igazából az én mesterem nesze semmi fogd meg jól és ha most megcsinálnám a mestert ami tudom, hogy szívás de “csak” 2-3 év akkor utána egy piacképes képesítés lenne, elhelyezkedsz a szakmában és nem fogják azt nézegetni, hogy mi a papírod, inkább a szakmai tapasztalatod. Én megpróbálnék akár gépész orientált munkahelyre menni, persze olyanra amilyen szakiránya érdekel a gépészetnek, ezt meg magadnak kellene eldöntened, hogy mi fekszik jobban. :)
2020. máj. 18. 07:08

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!