Pénzügy és számvitel, alkalmazott közgazdaságtan vagy gazdaság- és pénzügy-matematikai elemzés? MIÉRT?
Melyiket éri meg a legjobban tanulni?
Melyik a legkönnyebb/legnehezebb?
Melyikkel milyen álláslehetőségeim lesznek?
Mennyi a fizetése egy (pályakezdőnek) ilyen diplomával?
Miben különböznek ezek a szakok?
Melyik nem budapesti egyetem a legjobb hely, ahol ezeket lehet tanulni?
Ha tanultátok, milyen tapasztalataitok vannak a szakkal, az egyetemmel és az elhelyezkedéssel kapcsolatban? Ha újrakezdhetnétek, megint így döntenétek?
Nem vitatom, amit leírsz, de ez kb. az összes keményebb szakra igaz (BME mérnöki szakok stb.). Azért kicsit belelátok, egyrészt mert a gyerekem is a szakra jár (és igen, látom, hogy elavult könyvekből tanítanak rosszul stb.), másrészt meg mert én 20 évvel előrébb járok a karrieremben, mint Te (és tiszta szívből kívánom nektek, a ti generációtoknak, hogy előzzetek meg!), és azért innen szemlélve egy kicsit máshogy értékelem már a dolgokat.
Ami a pénzügyet illeti: ne vágyakozz rá. A kreatívabbja viszi valamire, de a nagy része csak egyszerű biorobot, akik kiégve, magukat halálra unva várják, hogy felváltsák a könyvelő/controller/payroll/treasury stb. munkájukat a gépek. Már most is nagyüzemi leépítések vannak a pénzügyi osztályokon, és a gépeknek köszönhetően az ÉRTÉKES pénzügyi tudás a Finance MBA szintjén fog kezdődni a jövőben. Itt azonban a “te fajtád” már hatalmas előnyben lesz, igen, pont a dögunalmas matek órák miatt. Most még nem érted ezt, de majd 10 év múlva megérted.
Ami engem illet, a gyerekeimet jövőálló karrierre készítem fel, arra, hogy legyenek atom erős matematikai alapjaik (két csaj... haha), hogy legyenek erős skilljeik, és legyenek rugalmasak. Egy psz-en végzett szakembernek jóval kisebb a mozgástere, és később, ha fejlödni akar, jóval nagyobb erőfeszítéseket kell tennie, mint nektek.
Hamar eljön az az idő, amikor értékelni fogod a diplomádat és a “gyakorlatiatlan” tudásodat. Hamarabb, mint gondolnád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!