Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Pénzügy és számvitel, alkalmaz...

Pénzügy és számvitel, alkalmazott közgazdaságtan vagy gazdaság- és pénzügy-matematikai elemzés? MIÉRT?

Figyelt kérdés

Melyiket éri meg a legjobban tanulni?

Melyik a legkönnyebb/legnehezebb?

Melyikkel milyen álláslehetőségeim lesznek?

Mennyi a fizetése egy (pályakezdőnek) ilyen diplomával?

Miben különböznek ezek a szakok?

Melyik nem budapesti egyetem a legjobb hely, ahol ezeket lehet tanulni?

Ha tanultátok, milyen tapasztalataitok vannak a szakkal, az egyetemmel és az elhelyezkedéssel kapcsolatban? Ha újrakezdhetnétek, megint így döntenétek?

2020. máj. 9. 20:11
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:
100%

Nem vitatom, amit leírsz, de ez kb. az összes keményebb szakra igaz (BME mérnöki szakok stb.). Azért kicsit belelátok, egyrészt mert a gyerekem is a szakra jár (és igen, látom, hogy elavult könyvekből tanítanak rosszul stb.), másrészt meg mert én 20 évvel előrébb járok a karrieremben, mint Te (és tiszta szívből kívánom nektek, a ti generációtoknak, hogy előzzetek meg!), és azért innen szemlélve egy kicsit máshogy értékelem már a dolgokat.

Ami a pénzügyet illeti: ne vágyakozz rá. A kreatívabbja viszi valamire, de a nagy része csak egyszerű biorobot, akik kiégve, magukat halálra unva várják, hogy felváltsák a könyvelő/controller/payroll/treasury stb. munkájukat a gépek. Már most is nagyüzemi leépítések vannak a pénzügyi osztályokon, és a gépeknek köszönhetően az ÉRTÉKES pénzügyi tudás a Finance MBA szintjén fog kezdődni a jövőben. Itt azonban a “te fajtád” már hatalmas előnyben lesz, igen, pont a dögunalmas matek órák miatt. Most még nem érted ezt, de majd 10 év múlva megérted.

Ami engem illet, a gyerekeimet jövőálló karrierre készítem fel, arra, hogy legyenek atom erős matematikai alapjaik (két csaj... haha), hogy legyenek erős skilljeik, és legyenek rugalmasak. Egy psz-en végzett szakembernek jóval kisebb a mozgástere, és később, ha fejlödni akar, jóval nagyobb erőfeszítéseket kell tennie, mint nektek.

Hamar eljön az az idő, amikor értékelni fogod a diplomádat és a “gyakorlatiatlan” tudásodat. Hamarabb, mint gondolnád.

2020. júl. 10. 09:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!