Mi kell ahhoz, hogy 90% fölötti érettségiket irjon valaki?
Én magyarból 94%-ot írtam, töriből 80valamennyit. Mindkettőből 5ös voltam. Magyarnál ha tudsz jól elemezni, akkor nem lesz gond. Töri sem nehéz, viszont ha csak 4es vagy, akkor miért nem inkább magyarból mész emelt szintre?
nálunk nehéz volt 5öst szerezni a dolgozatokra, nem olyan sok ember lett 5ös év végén, de érettségin még annyi sem! (elég szigorú volt a tanárunk, az is számít, bár te emeltre mész, ott szerencse kérdése, ki javítja)
Nem lehetetlen, bár én mindenből közepet írtam. A lényeg az időben elkezdés és a tervszerűség. Lehet, hogy hülyén fog hangzani, de nem árt összerakni egy órarend szerűt, egy vázlatot, hogy az elkövetkező 3-4 hónapban hogy osztod fel az anyagot, az idődet, mit fogsz tanulni. Nem jó az, ha 7 órát döglődsz suliban és hazamész, eszel, tanulsz, utána még 4 órát ismételsz... Inkább pihenj fél órát, ismételj 20 percet és csak egy tárgyat, pár leckét, de megmaradjon! :D Én így csináltam.
Mondjuk az eredményeim alapján 90% feletti lett: töri, matek, közgazdaságtan, informatika. :D
Lehet lepontozni, de az en velemenyem szerint nem kell tanulni magyarra, ill. torire.
Egyetlen szot sem tanultam, jozan paraszti esszel irtam meg ezeket, mindkettot siman otosre. Mindeketto szovegertes egy okosabb altalanos iskolas is megirna majd' jelesre.
De vannak nagyon jo felkeszito konyvek, en TTK-ra jelentkeztem most, fel is vettek. Tehat, ha matekos/biologias konyvet keresnel es esetleg pesti vagy akkor irj ram privit. Kolcsonadom, vagy lefenymasoljuk.
Ja, es van nagyon sok tetelem, ha gondolod azt is szivesen adok, mert kidobni sajnalom, de 12-es ismerosom nincs.(:
Egyetértek az utolsóval:) Józan paraszti ész kell hozzá, meg egy minimális szorgalom és felkészülés.
Sosem voltam szorgalmas ember, bár szerencsére "jó eszem van", hamar megjegyzem a dolgokat.
A magyart és a törit örök életemben utáltam, a törit soha nem is értettem igazán, még csak azt sem mondhatom, hogy megtanultam.
Az érettségim még is 93%-os lett, magyarból 100%-os. (Középszintű mindkettő.)
Hogyan? Úgy, hogy tudok szöveget értelmezni. A magyar írásbelire nem is készültem, mert nem is lehet.
Törire átolvastam a középsulis könyvekből azokat a részeket, amelyek benne vannak a követelményrendszerben. Azokat a részeket, amelyeket el tudtam volna képzelni középszintű esszében, azokat kicsit alaposabban átnéztem.
Jah és persze szóbelire megtanultam a tételeket.
De sajna a tanár jóindulata is kell. Az érettségit humán tárgyakból gyakorlatilag úgy húzzák le, ahogy akarják. Ha a tanár utál, és ki akar veled cseszni, akkor kitanulhatod a beled, akkor sem fogsz sok pontot kapni:/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!