Nem sok suli van, aminek stabilan jó neve van. Ez olyan.
2019. nov. 3. 07:13
3/13 anonim válasza:
főként mérnöki és természettudományi szakokon kemény suli..
lehet tényleg kicsit túlsztárolt, de nem alaptalanul.
2019. nov. 3. 08:56
4/13 anonim válasza:
Jobban felszerelt, mint más műszaki egyetemek, mert több pénzt kapnak. Mivel a fővárosban van, így kedvezőbb az elhelyezkedése is. Viszont mindenki tudja, hogy szivatós. Ja és drága, maga amit magával hoz: pesti élet, albérlet. De ha meglenne a pénzem, én is oda járnék, mert jobb neve van.
2019. nov. 3. 10:29
5/13 anonim válasza:
Majd mindjárt idejön valami corvinusos, és elkezdi szidni, inkább oda járók véleményére adj
2019. nov. 3. 13:08
6/13 anonim válasza:
"Jobban felszerelt, mint más műszaki egyetemek"
Ez az év vicce volt... Én BME-s vagyok, de azt kell mondjam, a jó felszereltségtől a BME nagyon messze van. Az állam főleg a vidéki egyetemeket fejleszti az elmúlt 9 évben.
2019. nov. 3. 13:45
7/13 anonim válasza:
Nekem egyik ismerősöm mérnök, és dolgozott már BME-n végzettel korábbi munkahelyén. Azt mondta, hogy az illető egy Excel táblázatot nem tudott megszerkeszteni, az adatbázis-kezelés meg abszolút idegen volt neki, de verte magát, hogy matekból milyen penge, mert ott azon van a hangsúly nem ilyen holmi hétköznapi dolgokon, amit amúgy normál esetben tényleg használ az ember. Ő teljesen el volt képedve, mert amit az egyetemről hallott, azok alapján valami félisteneknek képzelte el az ott végzetteket, aztán mások is, akik találkoztak már ottani diplomásokkal szintén ezt tapasztalták, hogy bár elméleti tudásuk valóban sok dologhoz megvan a BME-seknek és sokan pengék matekból, mégis egyszerű hétköznapi gyakorlatias dolgok nem mennek nekik. Persze ez nem jelenti azt, hogy mindenki ilyen, csak ismerősöm, és az ő köreiböl akiket ismer és dolgoztak BME-n végzettekkel, azok ezeket vették észre velük kapcsolatban. Senkit nem megbántva ezzel, és nem lenézve az egyébként elosmert egyetemet.
2019. nov. 3. 14:41
8/13 anonim válasza:
Persze, mit értünk felszereltség alatt? Én régen jártam oda, amikor például a V2 épület a szocializmus büszkeségei közé tartozott, és pár éve megint voltam benne, ipari műemlék hangulatom volt. :D Ugyanakkor a nagyfesz próbaterem a felújítás után alkalmas lett nagyfeszültségű feszültség alatti munkavégzés oktatására.
A büfék felét megszüntették, pedig a rántottás zsömle isteni volt. :D A felét? Utoljára a központi épület alagsorában is zárt ajtókra találtam, és nem tudtam desiffrírozni, hogy ez végleg bezárt, vagy csak rosszkor jöttem?
2019. nov. 3. 15:19
9/13 anonim válasza:
...akartam írni, hogy #7 példamérnöke nyilván az ocsú volt, mert normális végzett BME-s erre a helyzetre azt mondta volna, hogy az excelt még sosem láttam, de adj egy órát, és kezelni fogom tudni (és amit szintén nem illik mondani, de adj két napot, és szebbre formázom, mint te :) ).
2019. nov. 3. 15:23
10/13 Estádio de Felchút válasza:
Beszärsz
Mire
Elvégzed
Egyébként igen, a BME-n végzettek nagyon jók matekból és logikából (muszáj nekik...).
Ott nem Excelhuszárokat képeznek, de való igaz, hogy olyan erős elméleti alapokkal 1 hétvége alatt nagyjából az egész Excelt meg tudja tanulni egy BME-s, ha annyira szüksége van rá.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!