Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Így ki lehet menni Erasmusra?

Így ki lehet menni Erasmusra?

Figyelt kérdés

Szóval az a helyzet, hogy nálunk 4 féléves az MA de én az 5.félévben mennék ki Olaszországba, azaz nem államvizsgáznék és nem adnám be a szakdogám a tavaszi félévben jövőre. Minden más tárgyamat teljesíteném addig.

Olaszországban fél évet lehet lenni, és 3 tárgyat kell teljesíteni ott. Nekem az lenne a tervem, hogy nem fél évet csúszok, hanem 1 egészet. Nem szeretnék Olaszországban a magyar államvizsgára készülni, mert ki tudja kikkel kell együtt laknom ott és nekem nagyom nem mindegy, hogy milyen körülmények vannak. Kicsit félek is ettől a résztől, bár szobatársat biztosan nem vállalok be. Nekem nagyon fontos, hogy 5-ös legyen a diplomám, mert szeretnék felvételt nyerni államilag támogatott PhD-ra.

A kérdés tehát az, hogy maradhatok-e még fél évet Erasmus után az egyetemi rendszerben? Mert az államvizsga keresztféléves, szóval lehet komoly pénzbüntetés nélkül nem tudnék csúsztatni még 1x. Eddig még nem csúsztam, 2 félévet pedig lehet, szóval furcsállnám, ha megbüntetnének ezért.

2019. aug. 5. 09:32
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Végül kimentél Olaszországba? Mi történt azóta veled, kedves kérdező?
2020. szept. 21. 07:10
 12/12 A kérdező kommentje:

Utolsó: Ebben a félévben mentem volna ki, de hát koronavírus van...biztos, hogy van, aki emellett vállalta ezt, de hát esetemben fel sem merült, le sem kellett beszélni róla. XD

Azóta végeztem mesteren és most PhD hallgató vagyok, mehetek még máskor is. :)

2020. szept. 21. 11:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!