Tényleg ilyen lenne a webfejlesztés tanítása egyetemen?
Ez a második félévem, és most volt első "web design" néven futó órám...
Úgy zajlott az egész, hogy leültünk, felmentünk egy weboldalra ahol webfejlesztés (html) volt a téma, kimásoltuk egy majdnem kész weboldal kódját, majd beillesztettük notepad ++-ba.
Majd átirogattuk a címeket, szöveget, illetve hozzátettünk pár képet. Majd csináltunk még 5 másik oldalt (copy&paste), majd linkeltük őket a home page-hez, hogy azok nyíljanak meg ha rákattintunk.
Én valahogy másképp képzeltem el az egészet. Azt hittem a nulláról kezdjük el fejleszteni az egész web-et. Vagy ez csak az időpazarlás elkerülése? Mások is használnak ilyen alap sémákat?
A tanárral és az egyetemmel nincsen gond. Ugyan ez a tanár tanította Java-t első szemeszterben, és nem volt okunk panaszra, mindenkinek elég jól ment a végére az eltérő tanítási módszerének köszönhetően.
Vagy ez még csak a bevezetés lett volna?
Jobban elszeretnék mélyedni a html-el, mert mindig is oda voltam érte, és talán erre is szakosodnék.
Ráadásul az előadó szerint ez fele olyan nehéz mint a Java volt, pedig azon a szinten ami elvárt volt azon a nyelvem, az eléggé jól ment, és ez jobban motivál.
Szóval csak meglevő szöveget írtunk át másra, mondjuk Berlin volt a címe az oldalnak középen, és azt átírtuk egy másik város nevére..
Nektek hogy zajlottak az első óráitok?
Mármint hogy-hogy HTML-re szakosodnál? (?)
Igen, ez a magyar oktatás színvonala. Welcome.
#2 Nem Magyarországon tanulok. És nincs semmilyen más ismerősöm aki egyetemen tanulna, hogy náluk vajon hogyan zajlottak például az első órái. Ezért írtam ki. Kicsit elkeserítő lesz ha nem a nulláról tanítanak meg webet fejleszteni, hanem csak kimásolgassuk a majdnem kész oldalt, ami épp nekünk kell..
Itt utolsó évben van lehetőség szakosodásra, és abból lesz több tárgyam amit választok. Abból kell majd készíteni egy portfóliót, amit egy nyílt nap keretein belül bemutatunk több munkáltatónak.
Ezt ajánlom. Itt van HTML, CSS, Javascript, és sok minden más. Nulláról kezdve.
Köszi a linkeket.
Egyébként 3wschools-ot használtunk mi is órán. Onnan másoltuk ki az egészet..
Már be is raktároztam Udemy-ről egy rakásnyi html/css/js tanfolyamból, már a másodiknál tartok.
Köszi az ajánlást, már alakulgat is lassan de biztosan a weboldalam :)
(Egyébként mennyit érnek ezek a kurzusok papíron? Mert adnak oklevelet végzés után, és nem tudom, érdemes a CV-ből 1-1 sort ezekre a tanfolyamokra áldozni?)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!