Amerikába vagy Angliába egyetem?
Figyelt kérdés
Hogy lehet kijutni Amerikába vagy Angliába egyetemre? Nem ilyen Oxford vagy Stanford szintű egyetemre gondolok hanem egy ,,egyszerűbbre”. Hogy szokott lenni ez a folyamat? Igazából csak MsC szinten szeretnék kimenni tehát, hogy a BsC-t itthon megcsinálni. Milyen kötelező dolgok kellenek hozzá (papírok ilyesmik).2018. máj. 9. 00:53
1/15 anonim válasza:
Aki a "-ba", "-be" és a "-ban", "-ben" közötti különbséget nem érti, az ne álmodozzon semmilyen egyetemről. Pláne külföldiről. Oda nem elég a fos magyar érettségi meg a gyerekkortól beléd vert szervilizmus.
2/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm az infót, de nem ez volt a kérdés! :) (Ezt a mondtatokat jól írtam?)
2018. máj. 9. 11:13
3/15 anonim válasza:
Jól irtál mindent az 1. egy idóta! Én azt mondanám a UK az közelebb van!:)
4/15 A kérdező kommentje:
És hogy működik oda a kijutást?
2018. máj. 9. 19:25
5/15 anonim válasza:
van zöldkrtyád? anékül nehéz lesz.
6/15 anonim válasza:
Angliába ne MSC-t csinálj.
A diákhitel konstrukció (bár, az most rexit miatt nagy kérdés, hogy marad-é) az első BSc-t támogatja, ugyanakkor MSc-t nem. És az egyetem az drága.
7/15 anonim válasza:
Szakfüggő, de a legtöbb helyre kell egy TOEFL/IELTS nyelvvizsga, kompetitív GMAT/GRE, Kell a transcript-ed, 2 ajánlólevél és kell írnod egy esszét miért akarsz ott tanulni
8/15 anonim válasza:
Továbbá segíthetik a jelentkezésedet gyakornokságok, önkénteskedések, versenyeredmények
9/15 anonim válasza:
Tegnap turkáltam egy kicsit a neten.
Angliában több egyetemnél azt olvastam, hogy elfogadják az érettségit, a top helyeken színötös érettségit és két emeltet kérnek, szaktól függően 70-80%-osat. (alapképzés)
10/15 anonim válasza:
Fú, hát Amerikába iszonyat nehéz kimenni MSc-re, mert Amerikának olyan emberek kellenek csak, akik tényleg a szakma csúcsán vannak. Magyarul ha 100%-ra megcsinálod a diplomádat, akkor van esélyed, egyébként felejtős, persze próbálkozni meg lehet vele. A repülőjegy azt hiszem fél millió körül van oda, plusz albérlet plusz megélhetés, szóval ha nem vagy milliárdos, akkor úgy menj ki, hogy fix állással lehetőleg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!