Hogy tudok Amerikába tovabb tanulni?
Először is nagyon erős C1, de lehetőleg C2 nyelvtudással érdemes belevágni (IELTS 8-9), valamint erős anyagi háttér sem hátrány, csak a tandíj tízmillió forint körüli összegről indul évente, és akkor mellette még valahol laknod kell, étkezned kell, stb-stb. A többi nagyrészt le van írva a honlapon.
Inkabb a TOEFL-t ajanlom azt jobban szeretik kint. Ezen felul legalabb 2250-2300 pont a SAT alapteszten illetve legalabb 2 tovabbi SAT 2 subject kemia es fizika vagy biologia.
Az USA-ban nincs orvosi alapkepzesen. Tehat 4 evig kell tanulnod azt amit valasztasz erdemes bioszt, fizikat, kemiat vagy ehhez hasonlot valasztani alapszaknak. Ha elvegezted akkor jelentkezhetsz orvosira ahova viszont meg nehezebb a bejutas mint alapkepzesre. Nezik az atlagodat (kb. 50% az egesz felvetelinek az atlagod) interjuk is vannak meg az MCAT-et is le kell rakni.
Ha kint akarsz orvosira menni akkor szamolj ra ugy kb. 4*12 milliot + 4*13-14 milliot alaphangon.
#5--> nem mondtam h büdös a magyar egyetem, sot ezt a vizsgát gondoltam letenni, mert a kerdes kiírása utan lattam meg ezt a lehetőséget, es egyébként ha elolvastad volna a kiegeszitest, lathattad volna h az amerikai tovabbtanulas is benne van az elképzelések kozott
ne foglalkozz a helyesírásommal, ha téged ez ennyire zavar, szedjel hangyat es ne offolgass hanem hogyha mar válaszolsz akkor segítő szandeku legyen a válaszod es a kedvedért direkt igy irom ezt a választ 😁 es a ba/ban tagokat tökéletesen használtam szóval inkább te nem tudsz tisztességesen de nen ítéllek el mert vannak ilyenek ☺ es az legyen a legnagyobb hibám h nem mindenhova raktam vesszot 😒
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!