Mekkora lehet a különbség pl. a német, holland, svájci, francia mérnökképzés és a magyar között?
Elnézést, hogy nem válaszoltam, azt hittem nem kapok majd válaszokat, az eddigieket nagyon köszönöm, és jöhetnek még bőven!
Tudom, hogy más a képzésük, szívem szerint én is ott kezdtem volna, msc-t már tényleg csak ott vagyok hajlandó megcsinálni. De tegyük fel, ha valaki csak az msc-t végzi komolyabb egyetemen, pl. valamelyik top 200-as egyetemen, azért emberszámba veszik? Pl: Svájc, Hollandia, Kanada, Egyesült Királyság, Németország, Japán, Dánia (és talán USA) országokban lehetne úgy munkát vállalni?
Amúgy az eindhoven-i egyetemet néztem ki, vagy valami szerencse folytán a lausanne-i. Ha bsc alatt sokat járok valamilyen tanszékre vagy kutatóintézetbe, akkor be lehet hozni a lemaradást (persze nyilván értékes tapasztalat lenne)? Vagy külföldi msc alatt egy pár bsc-s tárgyat is megcsinálni?
Szerintem egy kicsit előre is "túlstresszeled" a dolgot. Persze megértem, korábban én is kicsit ilyen voltam. De én annak ellenére kaptam külföldön munkát, hogy pl Németországban egy magyar egyetemet se ismertek a kollégáim/főnökeim, tehát ez sokat nem mondott nekik. Azt nézték, hogy mi az amit tudok, hogy oldanék meg feladatokat stb. Tehát valóban az önszorgalom, az elhivatottság az, amivel a legtöbbet el tudsz érni, nem feltétlen azzal hogy top200-as vagy csak a 253. top egyetemen végeztél.
Illetve teljesen máshogy állnak hozzá a külföldiekhez is a nyugati országokban, mint kis hazánkban, tehát nem kell ettől tartani, a nyelvtudás a kulcs.
Úgy tudom egyébként Eindhovenben több magyar is tanul, igaz nekem ismerőseim csak Erasmus keretében voltak kint. Lausanne-ról nem tudok semmit, csak hogy elég drága a megélhetés.
Az ösztöndíjak alatt meg ilyeneket értettem pl.:
Köszönöm a linkeket:)
Egyébként Te is vegyészmérnök vagy vagy másfajta mérnök?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!