Megérné egy három éves alapképzést teljes egészében diákhitelből fedezni?
Csak akkor érné meg, ha külföldön is maradsz és tényleg tehetséges vagy. Magyarországon nem keres olyan jól egy építész (egy gépészhez, vagy infóshoz képest). De akkor is inkább olyan helyet céloznék be, ahol nincs legalább tandíj.
Nekem is volt diákhitelem, és szerencsére kaptam munkát külföldön, így vissza tudtam viszonylag gyorsan törleszteni,és nem is volt 7-8M, de így is elég kellemetlen volt. Mert mikor a jövődet próbálod megalapozni ez az összeg egy óriási mínusz a kezdéshez...Tehát gondolj bele, végzel és utána még sokáig ezt fogod fizetni, és nem mondjuk lakás előtakarékosságot, vagy nem költheted utazásra.
Nem kell felvenni hitelt,ha pl németországban akarsz tanulni,mert az egyetem ingyenes. Égy kérhetsz magad álltal összeállítható tanrendet,ami mellett tudsz dolgozni és kollégium is van,nem csak saját lakás. Vagy megisztasz valakivel lakást és máris a havi albi költséged 300ra redukálódik, a kaja kb 150euróból kijön, szóval egy minijobbal ezt meg tudod keresni.
Az megint más kérdés,hogy igen jól még itt kinn sem lehet bsc-vel keresni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!