Orvosi egyetemen önköltségből azaz diákhitelből?
Idén államvizsgáztam biosz szakon, így már sajnos nem maradt elég államilag támogatott félévem.
Mindig is az orvosi volt a nagy cél,de amikor nem vettek fel, muszáj volt mást választanom.
Megint meg szeretném próbálni, de az 1 000 000/félévre nincs pénzem. A Diáhitel2 ekkora összeget is fedezne?
A mostani egyetemet államilag támogatotton végeztem, nincs hitelem.
24/F
Köszönöm a válaszokat!
Kedves első, nem okozott nehézséget a 4 sor értelmezése, de arról nem találtam információt, hogy ekkora összegre is érvényes lehet-e a diákhitel2.
Kedves második! Köszönöm, neked is.
Sajnos nem volt más választásom, a szüleim nem voltak túl engedékenyek..vagy tanulok,vagy elmegyek dolgozni, akár közmunkára is, nem volt apelláta.
Azt nem értem, miért végezted el a biológiát... Semmi értelme nem volt így.
Ha időben végezted el a bioszt, akkor elvileg maradt még 8 féléved, vagyis ha az orvosin nem csúszol, 6 félévet kell kiperkálni.
Ez 6 millát jelent, szerintem megéri. 2%-os kamattal számolva nem sok, az infláció most alacsony, de a jövőben magasabb lehet, ami azt jelenti, hogy elinflálódik a hiteled. Ráadásul a DH egész jó konstrukció. A magyar orvosi fizetés nem jó, bár mire elvégzed (30-31 éves korodra) jobb lesz valószínűleg, és külföldi is ott lesz.
Nekem egyedül az életkor számítana, 30 évesen akarod elkezdeni az életedet? Az durva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!