Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Léteznek ösztöndíjak középisko...

Léteznek ösztöndíjak középiskolásoknak (15-18 éveseknek) külföldi tanévre?

Figyelt kérdés

Elöljáróban annyit, hogy a kérdést azért teszem itt fel, mert már rengeteg helyen körülnéztem, de csak olyat találtam, hogy pl 1 szemeszter 1.700.000 ft, tehát milliós nagyságrendről van szó, és hátha valakinek van tapasztalata vagy ötlete :)

Tehát Angliában, Németországban, Svájcban, Ausztriában, USA-ban (stb.) szeretnék egy negyedévet vagy félévet eltölteni, ottani középiskolába (gimnáziumba) járni. Tehát a lényeg, hogy angol vagy német nyelvterület. Most 10.-es vagyok, eddig kitűnő tanuló voltam minden évben és német középfokú nyelvvizsgám van. Angolból felsőfokúra készülök, ezért nem tettem középfokút. Tehát rédekelnének olyen ösztöndíj lehetőségek, amikkel ki lehetne utazni. De már ha 1-2 hónap lenne, annak is örülnék. Csak a szüleim nem tudnak ilyen hatalmas összegeket kifizetni egy-egy félévre. Pedig rengeteg szempontból hasznos ez :) Szóval köszönöm előre is mindenkinek aki segít! (Linkeket is írhattok)

2010. márc. 29. 12:01
1 2
 11/12 anonim válasza:
100%
az előző kommentelőnek : fogalmazzunk úgy, ha ott betöltöd a 18-at, ÉS HAZAJÖSSZ és le tudtad OTT rakni az érettségit, akkor igen, amennyiben ez nem sikerült vagy még nem vagy 18 mire hazajössz és szept 1. lesz akkor el kell kezdened az éveid/évedet mert a vizsgákat attól még nem biztos hogy le tudod rakni, attól hogy te jártál suliba... ez a nagy helyzet, egyébként én is készülök ilyesmire, még csak nyolcadikos vagyok de már készülök az államokba.(New york v Los Angeles) Jó nyelvérzékkel, de nem valami jó jegyekkel, jó angoltudással rendelkezem...
2012. nov. 26. 16:21
 12/12 anonim válasza:
Sziasztok én is kutakodok ilyen témában és az Uwc tényleg jó (evime.hu) csak két éves az túl sok főleg h 9.-ben tervezek menni. Küldenétek linkeket azokra a szegényebbeknek valóknak nem vagyunk szegények ITT magyarországon... szóval értitek mire gondolok vhogy csak sikerül a pályázat... most készülök középfokura 7.-es vagyok eddig mindig kitűnő voltam 8 osztályos gimibe járok csak sikerül...
2015. szept. 23. 19:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!