Léteznek németországi ösztöndíjak, támogatási/cserediák programok, egyáltalán lehetőségek magyar középiskolásoknak?
14 éves lányom idén nulladikos gimnazista, németül tanul. Nyáron szeretne pár hetet, esetleg egy hónapot Németországban tölteni (az ő vágya Berlin, de szerintem másnak is örülne) olyan közegben, ahol használná is a nyelvet. Tehát egy üres lakás emberek értelmetlen, mert ott nincs kivel beszélnie.
Gondolom léteznek nyári táborok stb., de azt mi nem engedhetjük meg magunknak.
A kérdésem az lenne, hogy léteznek pályázatok, ösztöndíjak, cserediák programok középiskolásoknak, kinek írjak, magyar/német önkormányzatoknak? Van valakinek tapasztalata?
Lányom különben kitűnú tanuló és tehetséges fuvolista, szóval ami kellhet egy ilyen pályázathoz, azzal rendelkezik, csak az anyagi háttérrel nem.
köszönöm!
evime.hu
(UWC programjai)
Nem tudom h ezek kíanálnak-e konkrétan német ösztöndíjakat, de ezek a programok pont a középiskolás célcsoportot célozzák meg..
Szóval érdemes utánanézni ezeknek.Hátha van német nyelvterületre lehetőség.
jah bocs a DAAD egyetemistáknak van:P
1.voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!