Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Milyen ösztöndíjak vannak...

Milyen ösztöndíjak vannak Magyarországon?

Figyelt kérdés
Középiskolás vagyok, tanulok három nyelvet, és szívesen mennék egyetemre külföldön. Ezt hogyan lehet megoldani? Van, akinek már sikerült?
2010. nov. 24. 18:43
 1/5 anonim ***** válasza:

Középiskola után ösztöndíjat kapni nagyon nehéz, mondhatni lehetetlen. Ha bekerülsz egy magyar egyetemre, onnan már könnyű, mert a külföldi ösztöndíjak úgy jönnek létre, hogy a magyar egyetem megegyezik a külföldi egyetemmel, hogy évente X tanulót "cserélnek", azaz mi is küldünk oda és ők is hozzánk. Az egyetemen tanulmányi átlaggal, közéleti tevékenységekkel tudod bizonyítani, hogy megérdemled az ösztöndíjat, de a két szép szemedért a középsuli után nem fognak adni.

Középiskolás ösztöndíjról tudok: www.evime.hu , ez csak akkor játszik ha 10-11.-es vagy.

2010. nov. 24. 19:14
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszi :)
2010. nov. 24. 19:21
 3/5 anonim ***** válasza:
25%
ugyan, középiskolába minden második ember kitűnő. ott max az "elmész dolgozni és kapsz fizetést" ösztöndíjra pályázhatsz...
2010. nov. 24. 20:48
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszi a támogatást... :S

Kíváncsi lennék, h te milyen középiskolába jártál, ahol minden második ember kitűnő... :O

2010. nov. 25. 15:47
 5/5 anonim ***** válasza:
nem akarok belekotyogni, de azért középiskolában tényleg nem olyan hűdenagy dolog kitűnőnek lenni, egyébként is az a dolga a tanulónak, hogy tanuljon, és mellesleg az én osztályom legalább egyötöde kitűnő...
2011. júl. 12. 22:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!