Nem tudom eldönteni hogy mi legyek de mar faktot kell választanom?
17 éves vagyok es pályaválasztás elott állok, van meg kb. 4 hónapom eldönteni, hogy mihez is akarok kezdeni magammal. Tehát szeretem a matekot, a rajzot, a nyelveket (angolul, olaszul es franciául tanulok), a fizikát. Nagyon jól rajzolok, általában címlapokat es embereket rajzolok. A fényképészethez is értek. Valami olyan szakmát szeretnek, amivel jól lehet keresni es piacképes. Gondolkodom a marketingen meg hasonlókon de igazság szerint nem tudom ezeknek mi a munkájuk. Érdekel meg az újságírás is, de nem tudom ez mennyire keresett szakma. A konyhában is otthon vagyok de nem lennék Szakács mert nem mindent vagyok hajlandó elkészíteni, stb...
Külföldön szeretnek továbbtanulni es a későbbiekben Angliában élni. Angliában milyen szakmákbol van hiány illetve mennyire nehéz egy középvezetői állást megkapni külföldiként? Ahhhh segítsetek!!!
Már adtunk jó tanácsot, de látszik, feleslegesen koptattuk a billentyűzetet, mert neked sokkal fontosabb,. hogy másoknak megfelelj.
Sok sikert kívánok utóbbihoz!
felvi.hu
Itt vannak pályaorientációs tesztek
Dobálózol össze vissza mindenfélével, amikor annyira adja magát a szitu. Ha tényleg a matek és a fizika érdekel akkor nem tudom, hogy jön képbe az újságírás meg ilyenek.
Vedd fel a fizikát és a matekot, ezekkel jó vagy akármelyik mérnök szakra, de akár infóra is a matekkal, vagy mérnökinfóra mindkettővel, de matek jó még a gazdasági szakokra is épp.
Ha a rajz is fontos akkor már fentebb írtam melyik két szak ami jó lehet. Ha a fizetés hangsúlyosabb a rajznál akkor meg menj el el gépésznek, ott van matek is fizika is rajz is és még jól is keres.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!