Nem tudom eldönteni hogy mi legyek de mar faktot kell választanom?
17 éves vagyok es pályaválasztás elott állok, van meg kb. 4 hónapom eldönteni, hogy mihez is akarok kezdeni magammal. Tehát szeretem a matekot, a rajzot, a nyelveket (angolul, olaszul es franciául tanulok), a fizikát. Nagyon jól rajzolok, általában címlapokat es embereket rajzolok. A fényképészethez is értek. Valami olyan szakmát szeretnek, amivel jól lehet keresni es piacképes. Gondolkodom a marketingen meg hasonlókon de igazság szerint nem tudom ezeknek mi a munkájuk. Érdekel meg az újságírás is, de nem tudom ez mennyire keresett szakma. A konyhában is otthon vagyok de nem lennék Szakács mert nem mindent vagyok hajlandó elkészíteni, stb...
Külföldön szeretnek továbbtanulni es a későbbiekben Angliában élni. Angliában milyen szakmákbol van hiány illetve mennyire nehéz egy középvezetői állást megkapni külföldiként? Ahhhh segítsetek!!!
Mi lesz? Mégis mi lenne? Semmi. Miért döntetné el egy életre a sorsodat, milyen faktot választasz?
Én annak idején angolt és magyart csináltam. Elvégeztem egy egyetemet. Most 10 évvel az érettségi után informatikát tanulok. Mi akadályozna benne?
Ha jól megy a matek és a fizika, akkor szerintem is valamilyen mérnöki pályát célozz meg. Mindig keresnek mérnököket, és a fizetés is jó általában.
Mellette (ha lesz időd és energiád) tanulhatsz nyelveket, rajzolhatsz, fotózhatsz... ezeket könnyebb autodidakta módon fejleszteni, a továbbtanuláshoz mindenképp a mérnöki vonalat javasolnám.
"de nem szeretnek rendszertelenül dolgozni. Kell egy napi rutin. Amugy meg az újságírás is érdekel. Meg az arculat fejlesztés (PR)"
Akkor menedzser ne legyél mert azok ha verseny szférában vannak, baromira rendszertelenül dolgoznak. Pl az enyém van hogy reggel 7 kor kezd és sosem megy haza 15 kor haza volt olyan , hogy 22 ig ott volt. Most is ez lesz karácsonykor.
A PR, nem arculat fejlesztés hanem public relations, sajtó referens ha így jobban tetszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!