Hogyan lehet bekerülni egy külföldi egyetemre?
Pl. Yale, Harvard, Princeton, Oxford, Cambridge, UCL, Stanford?
Milyen követelményeik vannak?
Tudom, hogy le kell tenni egy nyelvvizsgát is, ha jól tudom vagy TOEFL vagy IELTS nyelvvizsgákat szoktak elfogadni.
Van még valami amivel nem vagyok tisztában: mi az a SAT pontosan?
hanyadszorra mondjam el?
Tudom, hogy mi van a honlapon, de pl. személyes tapasztalatokat szeretnék hallani, valakitől aki talán a honlapon leírtakon kívül is tud mondani valamit!
ANgol egyetem technikailag ingyen van, persze ha nem fizeted ki az évi cca. 9000 (mert gondolom alapképzésről beszélünk) fontos tandíjhitelt. Ha elhúzol utána, sosem találnak meg, de ha igen, akkor is kvótakereset (18-20e font) feletti évi kereseted 9% -át kell fizetned, havi részletben.
Mellesleg, jó egyetem Németországban is van, és ha németül tanulsz, akkor ingyenes. De ha angolul akarsz, menj Skóciába (nem angol EU állampolgároknak ugyanannyi mint a skótoknak, párszáz font évente), szintén akad sok K. jó egyetem, és egyre jobb a hírnevük. Egy St. Andrews nem sokkal marad el a szerintem csak nevében színvonalas Oxford mögött. Amerikát nem tudom, más sztori, de oda tényleg kell a zsé is, előre és sok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!