Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Hogyan tudok bekerülni egy...

Leslie Smith kérdése:

Hogyan tudok bekerülni egy külföldi egyetemre?

Figyelt kérdés
A tanulmányi eredményem kitűnő. Angolból milyen szinten kell nyelvvizsgát tenni?

2012. júl. 19. 19:26
 1/7 anonim ***** válasza:

Attól, hogy kitűnő vagy, még nem leszel olyan helyzetben, hogy külföldön tanulhass. Sokkal több kell hozzá.

A világ nem Magyarországból és külföldből áll, ahány ország ahány egyeteme, annyiféle különböző felvételi követelményeknek kell megfelelned. Pl. ha Angliába akarsz menni, akkor Cambridge felsőfokú angol nyelvvizsga (CAE) vagy egy nagyon jó IELTS (de talán a TOEFL is jó). Amerikába biztos TOEFL kell, de Németországba megint más (persze német nyelvvizsga), stb. Plusz még ilyen vizsga, olyan vizsga, szaktól függően, meg európai érettségit kell tenni (hiszen a magyar nem érdekel senki)...

Nem értem, miért akarsz külföldön tanulni, köztudott, Magyarországon igen jó képzést kapnál!

2012. júl. 19. 19:58
 2/7 anonim ***** válasza:
Nézz szét, fel van tüntetve, hogy nem angol anyanyelvű diákoktól milyen szintű nyelvtudást kérnek ez változó IELTS vagy TOEFL a legáltalánosabban elfogadott. Ugyanígy a jelentkezési feltételeket is ott találod.
2012. júl. 19. 19:58
 3/7 anonim ***** válasza:
Külföldi = angol vagy amerikai?
2012. júl. 19. 22:44
 4/7 anonim válasza:

Külföld, melyik ország?

Szerintem mindenképpen államilag elismert nyelvvizsga kell.

És első válaszoló ( 19:58 ) én " megértem " a kérdezőt, hagy menjen külföldre tanulni!!

2012. júl. 21. 16:44
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Én angol egyetemre készülök, és felsőfokú nyelvvizsga (én IELTS-re készülök) kell, illetve (egyetem erősségétől és toplistán való elhelyezkedésétől függően) 3-4 emelt szintű érettségi (vagy A-levels vizsga, ami szintben olyan, mint az emelt szintű, csak Angliában jobban elfogadják, mert jobban elismerik! DE az emelt szintű is jó!) - legfőképpen olyan tárgyakból, amik szorosan kapcsolódnak a választott szakodhoz!

De természetesen a pontosabb adatokhoz fontos lenne tudni, hogy helyileg hova szeretnél menni, illetve hogy mennyire "híres" a suli, ahova készülsz.

Az első hozzászólóval pedig nem egészen értek egyet! Ugyanis nem kell ahhoz kitűnőnek, sőt, egyenesen már szuperhősnek meg zseninek lenni ahhoz, hogy bekerülj egy - ha nem is a legjobb, de - jó külföldi egyetemre!!! Ellenben pontosan az a gond, hogy sokan ezt hiszik, és ezért nem is álmodnak arról, hogy valaha is bejutnak!

Azt persze nem mondom, hogy nem kellenek olyan tulajdonságok, amelyekkel "kiemelkedsz" a többi jelentkező közül, de azért Eisteinnek sem kell lenni ahhoz, hogy felvegyenek. Egyszerűen olyan bemutatkozó levelet kell írni, ami megfoghatja az elbírálókat! Hiszen kis országunk egyetemeivel ellentétben külföldön nagyon fontos - ha nem fontosabb - a személyiség, és a szak iránt való tényleges érdeklődés!

Azt pedig meg merem kockáztatni, hogy a kérdező valószínűleg azért szeretne külföldön tanulni, amiért én: Magyarországon hiába végez el bárki bármilyen szakot, nem lehet vele érvényesülni. Külföldön pedig - az orvosi diplomát kivéve - nagyon, de nagyon ritka esetben ismerik el teljes értékűnek a magyar diplomát.

Ellenben, ha valaki külföldön végez - és még netalántán egy híresebb egyetemen is -, akkor itthon szinte már szabad utat kap a legjobb állások felé a szakmájában - ha egyáltalán úgy dönt az illető, hogy hazajön!

2012. júl. 22. 18:32
 6/7 A kérdező kommentje:
Kösz a válaszokat még nem döntöttem el, hogy hova jelentkezek.
2012. júl. 22. 19:56
 7/7 Katonapatrik válasza:
hogy nélkül :D
2012. aug. 4. 22:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!