Van így egyáltalán valami esélyem bekerülni egy külföldi egyetemre?
Egy kissé buta kérdés, hogy milyen hírű a gimid. Válasz:nem. Egyetemi felvételinél se nézik, hogy te az ország top3 gimijéből vagy-e vagy sem, ha megvan a pontod felvesznek. Németországban meg a legtöbb magyar egyetemet nem ismerik, (kivéve néhány ismertebbet), nemhogy a imiket. Ezeken felesleges aggódnod. Ha pedig felmentésed van valahogy így is meg szokták oldani, főleg ha nem is olyan pályára akarsz menni, ahova ez kiemelten kell. van, hogy mondjuk szóbelizni kell, vagy más tantárgyat duplázni helyette. Benne van az érettségiben, hogy fel vagy mentve, de valami pont így is kell helyette, de a felméntés fajtájától függ hogyan oldják meg, ebben így nem tudok segíteni.
Esélyed bőven van, ne add fel. ha valami elsőre nem is úgy jön össze, ahogy te akarod még úgy is számtalan lehetőséged van. Vannak akik munka vagy családi ok miatt nem tudtak elmenni egyetemre, dolgoztak pár évig, pénzt gyűjtöttek és újra nekifutottak. Vagy (habár nem követendő) szakma nélkül mentek külföldre nem a legjobb nyelvtudással és mosogató meg hasonló munkkat végeztek, pár év szenvedés volt, míg a nyelvet megtanulták, majd mellette végeztek szakmát, de végül megcsinálták és már nem kell semmi kis pénzért rengeteget gürizniük. De olyat is ismerek akinek elsőre nem jött össze az orvosi, elment dolgozni, újraérttségizett és meglett a pontja. Most már harmadéves, nem bukott ki azóta se(és eddig úgy fest nem is fog), szóval csak azért mert elsőre nem sikerült nem jelent semmit.
Amúgy nem feltétlen Németo.-ba kell menni, Ausztria itt a szomszédban és ingyenes a felsőoktatása. De magyar egyetemről is mehetsz ki ösztöndíjjal (2 lezárt félév után lehet menni Erasmussal, ez a legnépszerűbb, de mindig van etek kívül is lehetőség).
Tanulj amennyit csak tudsz és menj egyetemre, az már rajtad áll, hogy itthon vagy külföldön. Egy átlagos, vagy éppen rossz hírű suliból is sokra lehet vinni.
Azért írok példákat, hogy lásd mennyi embernek sikerült már, csak mert nem adta fel. Tudok olyat aki egy nagyon rossz hírú szakközépben összekapta magát és utána a BME-n diplomázott (valami villamosmérnőki szakon vagy karon, ezt sajna nem tudom már pontosan) majd Ausztriába költözött ki.
ha ennyi embernek sikerült lehetetlen helyzetből neked is menni fog!
U.i.: Mintha a saját öcsémről hallanék. Habár ő tovább akar menni, mert számítógépes zseni, de a humán tárgyakból nem egyszer állt bukásra. Kicsit nehezen veszik fel egyetemre, ha töriből meg magyarból bukdácsol Rúgd kicsit seggbe, mert ez nagyon rossz hozzáállás. Az enyémnél már látszik javulás :)
Könnyebb gimiből könnyebb bekerülni. Könnyebben érsz el magas pontszámot. Persze tanulni kell mellette Ha a többiekhez viszonyulsz akkor természetesen nem vesznek föl.
Én levelezőn csináltam az éretségit egy elég gyenge iskolában. Jelenleg Gépészmérnök vagyok és német országba dolgozok a szakmámban.
Ha meg matekból fölmentésed van helyette másik tantárgyból kell éretségizni. vagy valami hasonló. Ha nincs a felvételi követelményekbe akkor nem kérik tőled.
Végül,hogy alakult a sorsod?
Nekem is ugyanez a helyzett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!