Hogyan lehet bekerülni egy külföldi egyetemre?
Pl. Yale, Harvard, Princeton, Oxford, Cambridge, UCL, Stanford?
Milyen követelményeik vannak?
Tudom, hogy le kell tenni egy nyelvvizsgát is, ha jól tudom vagy TOEFL vagy IELTS nyelvvizsgákat szoktak elfogadni.
Van még valami amivel nem vagyok tisztában: mi az a SAT pontosan?
A legfontosabb, hogy legyen NAGYON SOK pénze a szüleidnek, ugyanis ezek NAGYON drága egyetemek.
A második lépés, hogy önálló és talpraesett vagy, azaz magadtól utánanézel annak, az adott intézmény adott szakának milyen felvételi követelményei vannak.
Hát igen azzal én is tisztában vagyok, hogy nem olcsók ezek az egyetemek. Már nézegettem a honlapjaikat, így tudtam meg, hogy ez a két nyelvvizsga az általában elfogadott és hogy szükség van SAT vizsgára is. De nem tudom pontosan, hogy mi is az és Magyarországon hol van lehetőség ezt letenni.
Melyik nyelvvizsgát érdemesebb letenni, mert ha jól tudom a TOEFL az inkább az USA-ban elfogadott, míg az IELTS pedig inkább az Egyesült Királyságban.
Tisztában vagy te egyáltalán ezekkel az egyetemekkel. Alapból felsorolsz 3 az HÁROM Ivy Leauge egyetemet, ahova káromkodás nélkül nem is lehet elmondani milyen nehéz bekerülni.
Meg nem a nyelvvizsgát kellene először letenned, hanem olyan tanulmányokat, eredményeket, stb. ami miatt felvesznek. Ezek nem olyanok, mint az itthoni egyetemek, hogy a tanulmányaid pontok alapján dől el felvesznek-e vagy nem. Ezek elit egyetemek, ahova előtte nem egy-két dolgot kell letenned az asztalra.
Úristen! Már elnézést, de honnan tudod, hogy milyen talpraesett vagyok?
Az, hogy feltettem ezt a kérdést nem bizonyít semmit. Igazán szomorú, hogy mindenki csak ilyen lekezelő és negatív válaszokat képes írni. és nem vagyok "kicsi szívem"
Honnan tudjuk, hogy nem vagy talpraesett? Nagyon egyszerű: itt kérdezed meg ezt az egészet.
Alapból megfelelő nyelvtudásod se lehet, ha itt kérdezed meg miként lehet bekerülni. Ugyanis az egyetemek honlapján minden fel van sorolva.
A másik ok: érződik, hogy te pusztán felsoroltál pár híres egyetemet, amit hallottál. Miből lehet tudni ezt? Onnan, hogy írtál amerikai meg angliai egyetemet is, amiknél, mint írták fullra teljesen más a felvételi rendszer.
Innen tudjuk, hogy nem vagy ,,talpra esett" hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!