Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Mennyi kb. a tandij Amerikában...

Mennyi kb. a tandij Amerikában az Aerospace engineer "szakon"?

Figyelt kérdés
Olyan suli érdekel ami Professzor "végzetséget" ad.
2009. dec. 16. 20:00
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Elnézést, de mit értesz az alatt, hogy professzor végzettséget ad? Mert ez sok mindent jelenthet. Amerikában ha tanítani akarsz, a tanári krediteket külön kell megszerezni, a diploma után és minden államban mások a követelmények. Egyébként ha ugyanezt beírod a google-ba, akkor kiadja, hogy mennyi a tuition. Itt nem hiszem, hogy bárki is tud segíteni, mert

1. nem írtad, hogy melyik egyetemen és hol akarod ezt tanulni

2. nem írtad, hogy milyen előképzettséged van

3. nem írtad, hogy milyen professzor végzettséget akarsz. Fogalmam sincs, hogy ezalatt mit értesz, pedig itt tanítok az USA-ban.

Ha írsz részletesebben, akkor talán tudok válaszolni a kérdéseidre.

2009. dec. 16. 20:50
 2/5 A kérdező kommentje:
szia! valahol olvastam, hogy x év útán BSc, + y év útán MSc, és végül + y év útán lehet "Professzor Végzetséget kapni". Ök tanithatnak, illetve ök foglalkoznak kutatásal.
2009. dec. 16. 22:12
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Te akkor a doktori fokozatra gondolhatsz. Milyen alapképzettséged van és hány éves vagy? Ez kb. 8-9 év összesen, ha az elejéről akarsz a végéig jutni. Van rá pénzed? Mert akkor már csak az egyetemet kell kiválasztanod.
2009. dec. 17. 09:02
 4/5 A kérdező kommentje:

Gimibe most vagyok harmadikos (nyelvi előkészitős)angol,fizika, kémia nagyon jólmegy, matek az 4-es, 17 éves vagyok. Azt sajnos nem tudom hogy a tandijak milyen árak között mozognak USA-ban.

Csak kiváncsiságbol, milyen tanár vagy? :D

2009. dec. 17. 10:34
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
A tandíj minden egyetemen nagyon más. Attól függ, hogy magán vagy állami illetve függ attól, hogy milyen környezetben van és milyen a híre. Olyan különbségek vannak, hogy van, ahol a tandíj évente 2 millió Ft-nak felel meg, van, ahol ennek többszöröse. Külföldieknek eleve többszörösét kell fizetni annak, amit egy itteni lakosnak. A szaktól is függ, hogy mennyi és az ilyen mérnök szakok a legdrágábbak. Ösztöndíjra nem nagyon van esély. Nem lehet konkrét árat mondani ettől fogva, de minimum évi 30-40 ezer dollárral számolj az összes költséget beleértve (könyvek, kaja, szállás). Ez kb. 6 millió Ft 1 évre egy nemzetközi diáknak. Csak akkor adnak tanuló vízumot, ha van erre fedezet. Írd be google-be ugyanezt és ott lesz minden info, sok iskolát kiad meg sorrendeket is. Ha nem tudod fizetni, talán jobb lenne másik országban végezni az undergraduate képzést. Pl. Angliában is vannak ilyen jellegű képzések. Én töri tanár vagyok középiskolában egyébként.
2009. dec. 18. 10:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!