Szerintetek miért jobb / nem jobb Amerikában tanulni?
Egyre több fiatal dönt úgy hogy kimegy Amerikába tanulni.
Szerintetek jobb Amerikában mint itthon?
Kicsit problemasabb kijutni, mint, hogy eldontod, hogy kimesz, es annyi... Nem hinnem, hogy kulonosebben emelkedne a tendencia, hiszen kijutni eppen olyan, mint 20 eve volt. Eu tagallamokba valoban nagyon sokan mennek ki, de annak nyilvanvalo okai vannak; szabad mozgas, egyenlo tandijak, jogok allamis egitsegre a tanulashoz, srb.
Osszehasonlithatatlanok az egyetemi rendszerek. Az olyan, azert kozepesen vonzo nevu egyetemek is, mint az U of Alabama, a Louisana State University, vagy a University of Utah is reggelire megeszik a magyar egyetemeket szorostol-borostol; eleg csak ranezni a ranglistakra. A jobb amerikai egyetemekrol nem is beszelve, nem veletlenul uraljak a ranglistakat, par angol egyetemmel karoltve.
Teljesen mas a rendszer es a mentalitas is, azt viszont jo tudni, hogy a legendakkal ellentetben a magyar felsooktatas soha nem volt vilagszintu, csak kozpes. Ez volt a fenykor, ma meg...
Fenyevekkel jobb Amerikaban. A kerites sehol sincs kolbaszbol, de osszehasonlithatatlan Mo.-al, nem csak abban, mennyit keresel, hanem, hogy milyen az emberek mentalitasa, hozzad valo viszonya, munkamoralja, stb. A kornyezeti adottsagokrol nem is szolva. Talan nem veletlen, hogy az elmult szaz evben szazezrek es millik mentek ki, es csak nagyon kevesek tertek vissza. Azok se azert, mert Mo.-on jobb, hanem erzelmi okokbol.
az előttem szólónak igazat adok. annyi pozitívumot tudnék még mondani hogy ahogy hallottam ott kint középiskolában nem traktálják tele a fejed sok szarral hanem 1. középiskolai évedtől fogva azt tanulsz amit választasz mert szeretnél.
mellesleg én is keresem a módját hogy kijuthassak :)
Engem is nagyon csábít Amerika pl.
Sajnos csak 12.ben jutott el a tudatomig, hogy tanulni kéne ha akarok valamit...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!